Zelhem – Rotterdam – Wereld – Hele Alles

The other side of the track

Johannesburg: George vertelt dat steeds meer Duitsers een huis kopen in Benoni. Hij vindt dat een goede ontwikkeling. Het is een mooie en veilige plek om te wonen. Dat geldt niet voor het stuk Benoni aan de andere kant van de snelweg. Daar is het een zooitje. Daar moet je niet komen.

Ik stak de weg over en kwam langs een wapenhandel. Alles te koop. Alle kalibers, messen met en zonder bloedgleuf. Op de lantarenpaal bij het zebrapad zijn affiches aangeplakt met reclame voor abortus. 
Zwarte mannen zitten gehurkt in het hoge gras.
Ze wachten.
Tot ze weer naar huis mogen?
Tot iemand een blauw plastic zakje aanreikt door een halfgeopend autoraam?
Tot ze het zand in keurige patronen mogen harken?
Tot er iets beters langs komt?