Zelhem – Rotterdam – Wereld – Hele Alles

Foodtracker

olifant 2

olifant 2

Botswana: Massisi beloofde de jacht op olifanten weer vrij te geven. Om stemmen te winnen zeggen ze. Maar wiens stemmen eigenlijk? Die van de dorpelingen die onder de voet worden gelopen door de olifanten? De jagers die met hun begeleiding het geld middels permits gaan opstrijken? Een vriend van Rihanna, van Rihanna’s campsite, vertelt over Foottracker. Een oude olifant die je goed kon benaderen. Hij droeg een halsband zodat onderzoekers hem konden volgen. Een opvallende halsband. Een trofeejager schoot hem dood. Onder de borstelige wenkbrauwen van de vriend zag ik tranen glinsteren.
Dorpelingen eten geen olifantenvlees, ook geen apenvlees. De handelingen van deze dieren lijken teveel op menselijke handelingen. Daarom wil je ze niet opeten.
Rihanna eet de eieren van haar eigen kip niet, die geeft ze weg. Ze eet alleen anonieme eieren. De vriend vertelt over een groep toeristen die hij ooit meenam naar een dorp.  Ze kregen een ritueel vriendschapsgeschenk: een levende kip. Die moest geslacht en gegeten worden. Nee zei de groep. Dat doen we niet, dat is barbaars.

 
What do you want to do ?

New mail