Zelhem – Rotterdam – Wereld – Hele Alles

Het COA op City Safari

Het COA (Centraal Orgaan opvang Asielzoekers) ging op City Safari en daar werd ik blij van. Een mooie kans om de beleidsmakers de praktijk van Rotterdam te laten zien.
Op hun programma stond onder andere de ervaring van De Bredestraat met de opvang van Syrische statushouders door Wmo Radar, de Stichting Nieuw Thuis Rotterdam die 200 Syrische gezinnen een dak, de taal en perpsctief op werk biedt en de opvang van ongedocumenteerden in de Pauluskerk Rotterdam. Ook vluchtelingen die inmiddels veranderd zijn in Rotterdammers vertelden hun verhaal. En Museum het Trapgat leerde hoe je door naar het dak te turen of naar de grond te staren je wereldprobleem vanuit een heel ander perspectief kunt benaderen.

Het resultaat: “Niets dan lovende woorden door collega’s over ons uitje gisteren. En gelijk hebben ze! Wat een geweldige dag was het!!! Ontzettend goed georganiseerd, vol variëteit en snelheid (niemand zakte op enig moment in!), verrassend en ontspannend. Ik wil je heel erg bedanken voor deze fantastische dag!”

What do you want to do ?

New mail

What do you want to do ?

New mail