Zelhem – Rotterdam – Wereld – Hele Alles

De West-Kruiskade is onze bedrijfskantine

ap Chae Noodles

ap Chae Noodles30 maart 2015

Vandaag om tafel met het bestuur van Central District om het idee ‘De West-Kruiskade is onze Bedrijfskantine’ weer een stap verder te brengen. Dat leverde naast enthousiasme en inspiratie op dat ik toegang krijg bij bedrijven waar ik zelf nog niemand ken en de toezegging dat Stadsontwikkeling (gemeente Rotterdam) mee gaat doen.

De lunch is nu nog een ondergewaardeerd onderdeel van onze werkdag. Het thuis gesmeerde boterhammetje voor achter de computer wint het van een ontmoeting met smaak buiten de deur. Bij het nieuwe werken past een nieuw kantoor. Wie werkt in Rotterdam kan de stad beschouwen als zijn werkplek, te beginnen op de West-Kruiskade.

De gedachte: Rond het Oude Westen zijn heel wat grote en kleine bedrijven gevestigd. Een aantal heeft een bedrijfskantine, een aantal niet. Eigenlijk is een bedrijfskantine overbodig met een wijk als het Oude Westen binnen loopafstand. Het aanbod is gevarieerd, van een broodje pom tot pompoensoep met een boterham van Menno. De locatie is steeds weer anders en het welkom is warm. Alle werknemers komen in beweging en dat bevordert de sociale en fysieke gezondheid.

Het doel: Nieuwe klanten blijvend verbinden met het Oude Westen

Wat gaat er gebeuren: Bedrijven worden verleid om lunchvouchers voor hun personeel af te nemen. Met zo’n voucher kunnen de werknemers in principe terecht bij alle eettentjes in Het Oude Westen. Na een maand van experimenteren volgt er een evaluatie en worden de mogelijkheden voor een vast vervolg onderzocht.

De samenwerkingspartners: Alle eettentjes op de West-Kruiskade