Zelhem – Rotterdam – Wereld – Hele Alles

Muktidatri, priesteres van Hare Krishna Amsterdam.

05-11-2014

Vandaag kennis gemaakt met Muktidatri, priesteres van Hare Krishna Amsterdam. Haar leeftijd belet haar om nog rond te reizen, dus ze vindt het geweldig dat er City Safari Reizigers bij haar op bezoek komen. Ook als je je niet bekeerd kan het veel blijheid geven als je mee komt chanten, vertelt ze. De mantra is eenvoudig: ‘Hare Krishna, Hare Krishna, Krishna Krishna, Hare Hare, Hare Rama, Hare Rama, Rama Rama, Hare Hare.’ De melodie is vrij.
Alsof ik bij mijn omaatje was, kreeg ik bij het weggaan wat te eten mee, wonderlijke balletjes met noten en komijn en een stuk cake. Mijn omaatje zei altijd: ‘ik smeer nog even een rozijnenboterham met dik roomboter voor je, ik mag het niet meer eten van de dokter, maar dat is zo lekker.’ Ook al griezelde ik ook als kind al van dikke lagen boter, verwend worden door je omaatje is het fijnste dat er bestaat. Mijn lach van oor tot oor was niet meer van mijn gezicht te branden.