Zelhem – Rotterdam – Wereld – Hele Alles

In bad

 06-09-2008 20:00

Zaterdagavond. Zonsondergang. Dus: allemaal in bad.
De hele familie van 20 leden gaat onder leiding van vader in bad in Halili.
Als we bij de bron komen staat vader, een enorme olifantenbul al midden in het water. De andere familieleden zijn in aantocht, de kleine neefjes en nichtjes, de ooms en tantes en natuurlijk de puberneef. Vrolijk trompettert de grote vader iedereen een hartelijk welkom toe. De familie schrikt zich een hoedje en wil al rechtsomkeert maken. Maar het was aardig bedoeld en iedereen spat en drinkt en wast en slurft. De puberneef vindt dat een klein dikdikje niet bij het water mag en jaagt het weg door met z’n slurf te dreigen en met water te spatten. Het dikdikje snapt er niks van en komt steeds opnieuw bij het water om steeds opnieuw weg gejaagd te worden. Een familie prairiehondjes wil ook in bad, en ze rennen af en aan maar durven niet in het water zolang de olifanten er zijn.

Na een hele middag turen, staren en speuren en de versheid van de olifantendrollen meten is dit olifantenbad bij zonsondergang een supercadeau. Ik kan de verleiding niet weerstaan om ieders rol in het geheel in te vullen. Ik word een week watje bij het zien van de kleintjes, hoe ze moeten oefenen om water te drinken met hun slurf. Vul het slurfen van de twee achterblijvers onmiddellijk in als het begin van een romantische zaterdagavond. En als de hele familie klaar gaat staan om af te marcheren staat er een prehistorisch olifantenleger, met dezelfde kleur als de grond, prachtig mooi te zijn in het laatste, lage zonlicht.

olifanten%2001.jpg

olifanten%2002.jpg

olifanten%2003.jpg

olifanten%2004.jpg

olifanten%2005.jpg

olifanten%2006.jpg

olifanten%2007.jpg

olifanten%2008.jpg