Zelhem – Rotterdam – Wereld – Hele Alles

Het bezoek aan een attractie

 22-07-2008 19:12

We reizen met de trein naar Simonstown, het meest zuidelijke stukje Afrika dat per spoor te bereiken is. De laatste kilometers gaan over het strand van de Atlantische Oceaan. Simonstown blijkt ook een attractie te hebben: een pinguinkolonie. Een attractie zit achter een hek, een touwtje of glas en er staat een bordje bij om de kijker uit te leggen waar hij naar kijkt. Zelden kijkt de kijker in zijn eentje. Wordt de attractie minder waard als je er met meer mensen naar kijkt? Zou de attractie meer waard zijn zonder touwtje en bordje? 
Vanmorgen liep er een jongetje in het park met in zijn hand een zakje nootjes. De hoeveelheid duiven die op zijn gestrooide nootjes afkwam was iets te veel voor het jongetje.Hij begon te rennen, maar al rennend vlogen de nootjes uit zijn zakje. Dat leverde een achtervolging van de duiven op. Geen glas, geen uitleg, wel genieten.

simonstown%2004.jpg

simonstown%2001.jpg

simonstown%2002.jpg

simonstown%2003.jpg