Zelhem – Rotterdam – Wereld – Hele Alles

Armed Response

 20-07-2008 18:49

Als de schemering valt raken de straten uitgestorven, alleen boze mannen en vrouwen zijn nog buiten. Gebruikers verraden zichzelf net als in Rotterdam door hun manier van lopen en praten. De goede en aardige mensen zitten in de auto of thuis. Autoportieren op slot, huizen gebarricadeerd. Bordjes van de City Bowl Response en ADT geven de mate van beveiliging aan en NATO-prikkeldraad houden het boze buiten. Ook de kinderkleertjes van Hiccup, Kindergarten Sweets and Spices en Educare Neverland laten zich bewaken door mannen met wapens en vals kijkende honden. De afwezigheid van mensen op straat bevordert de veiligheid en het gevoel van veiligheid niet. 
Ik loop over de Kloof Nek Road richting Tafelberg. De zon staat al laag maar ik wil toch even over de Nek heen en de zee zien. 
Onderweg een groot eerbetoon met bloemen en waxinelichtjes. Vond hier een vreselijke steekpartij plaats, werd hier iemand bruut van de weg af gereden, of overleed in het huisje er achter de allerliefste oma van heel Cape Town.
Mijn timing is slecht, niet alleen de Tablecloth,de eeuwige wolk boven de Tafelberg, maar ook de invallende duisternis verbergen alle prachtige vergezichten.
Onderweg de geur van sinaasappelbloesem; de geur van het begin van de lente op het zuidelijk halfrond.

cape%20town%2002.jpg

cape%20town%2003.jpg