Zelhem – Rotterdam – Wereld – Hele Alles

Yekatarinburg, sleutelplaats tussen Europa en Azie

. 17-07-2012 19:12

Recht tegenover het station van Yekatarinburg staat Hotel Marins. Het warme water doet het er de komende drie dagen niet, maar het meisje bij de receptie lijkt op Romy Schneider, dus geen haar op m’n hoofd die er aan denkt om ook maar ergens over te mopperen. We doen de was, drinken whiskey en kijken naar het noodweer dat zich met veel bliksem en donder uitstort over de stad.. 
Wat is Rusland ontroerend prachtig, soms ook van pure lelijkheid. Ik hou van de kinderen die onderweg zijn met hun roze zwemband met eendenhoofdje, van de oude vrouwtjes die tobben met hun tassen, van de houten haakwerkjes rond de ramen van de houten huizen, van de uitgestrekte velden met klaver, van al die rijen berken waarachter dokter Zhivago ieder moment te voorschijn kan komen, van verroeste fabrieken en schoorstenen met roodwitte band, van verkopers langs de kant van de weg met alleen maar gekleurde borstels om achter de verwarming eens lekker schoon te kunnen maken, van de meisjes met benen van een meter vijftig die op enorme hakken lopen, van de jongens die hun t-shirt tot boven hun navel oprollen en van de brandweermannen.
Morgen nieuwe remschoentjes, voelt toch een beetje hysterisch, Zalando en dan weer veilig de Russische wegen op.

DSCN3153%20%28480x640%29.jpg

IMG_0372%20%28480x640%29.jpg