Zelhem – Rotterdam – Wereld – Hele Alles

Voorwaarts en niet vergeten; waar ging het ook alweer over

. 01-05-2010 20:12

De knuppels van de deelnemers aan de 1 mei-parade zijn vermomd als vlaggenstokken. Politie en leger hoeven hun knuppels niet te verbergen. De mannen staan klaar om op te treden als dat nodig is. Maar het blijft rustig. De krachten worden misschien gespaard voor de staking van 5 mei. Maar misschien is de viering van 1 mei slechts het in stand houden van een traditie en niet meer de overwinning van de arbeiders op het kapitaal en de vastberadenheid van het stellen van de grens ‘no pasaran’. De vlaggen wapperen prachtig in de zon, hoe moderner het materiaal des te levendiger de wapper. Voor het overige glanst er niet zoveel. Deze 1 mei-viering lijkt nog het meest op een reunie van 10.000 mensen die elkaar een jaar niet gezien hebben. De ordetroepen hoeven de orde niet de bewaren en ook politie en leger kunnen rustig genieten van hun cappuccino freddo.

1%20mei%2001.jpg

1%20mei%2002.jpg

1%20mei%2003.jpg