Zelhem – Rotterdam – Wereld – Hele Alles

VNO-NCW: Vakantiebestemming Rotterdam

13-06-2008 23:40

Reisverslag van Cees Pille VNO-NCW Rotterdam.
In de periode dat mensen praten over hun zomerbestemming, gingen wij op reis door Rotterdam. VNO-NCW Rotterdam is een groep ondernemers die maandelijks bijeen komt. Samen met Marjolijn en Marieke hadden we een speciale City Safari georganiseerd met als thema’s etnisch ondernemerschap en jongeren. Na een korte uitleg vertrokken we in groepen van vijf mensen per tram door de stad.
Een groepje bezocht Khadija Mode, een winkel aan de Zwartjanstraat waar een Marokkaanse ondernemer al jarenlang met succes haar bedrijf draait. Zij verkoopt prachtige Marokkaanse feestkleding en allerlei exotische snuisterijen. Ook werd pension Maaszicht aangedaan. In dit oude klooster krijgen probleemjongeren een dak boven hun hoofd en goed te eten. “Dit zijn plekken waar ik normaal niet kom”, zei een ondernemer, terwijl hij al zijn hele leven in de stad woont. Voor sommige deelnemers was de strippenkaart al een ervaring op zich. Bij Stichting Pluspunt, een daklozen werkproject, werden keiharde zaken gedaan. Een van de leden van VNO-NCW Rotterdam kocht een fiets na een flinke onderhandeling. Een andere groep bezocht glasstudio Remi, een bedrijf waar prachtig glaswerk wordt gemaakt. 
De City Safari was voor het hele reisgezelschap een geweldige ervaring. Veel bedrijfsleven werkt in hoge kantoren in de stad, maar leert de stad eigenlijk te weinig kennen. Een City Safari is heel nuttig om de stad eens door een andere bril te bekijken. Het geeft inspiratie, want de stad is meer dan grote torens. Nuttig dus, maar ook vooral heel leuk! Je leert elkaar ook beter kennen als je samen op reis bent. Voor een vereniging is binding tussen leden erg belangrijk. Een City Safari is een prachtig middel om de onderlinge banden te verbeteren. Zeker als je de vakantie afsluit met een lekker biertje.