Zelhem – Rotterdam – Wereld – Hele Alles

‘t Was nacht, ‘t was nacht, ‘t was middenin de nacht

 … 26-07-2012 17:19

Donderdag, het is al donker, op weg naar Ulaanbatar. De weg is niet verlicht, de auto’s ook niet altijd. Een zorgvuldig uitgezaagd stuk wegdek, dat morgen vast opgevuld wordt met teer, zorgt vandaag voor een lekke linkerachterband. Kees vloekt. Wat nu; gevarendriehoek uitgezet, lichtgevende hesjes aangetrokken, gevraagd om hulp. Twee Mongolen verwisselen in nog geen vijf minuten onze lekke band met de reserveband, het gaat van ratsklatsklaar en klaar! 
les 1: een goede krik zelf onder handbereik hebben, en niet alleen dat mooi-weer-krikje
les 2: even oefenen bij ideale omstandigheden, dus niet in het donker langs een drukke weg zonder verlichting en berm
les 3: genieten van hoe het gaat, lekke band, hulpvraag, hulp komt en we kunnen weer verder!