Zelhem – Rotterdam – Wereld – Hele Alles

Summer Job Event

Summer Job Event 11-03-2007 23:17

Vandaag was het Summer Job Event in Rotterdam. Hier krijgen jongeren de kans in contact te komen met werkgevers in binnen- en buitenland. Het Summer Job Event werd georganiseerd door het Jongeren Informatie Punt (JIP) Rotterdam.

summer job event.jpg

Gebrek aan werkervaring is een van de belangrijkste reden waarom jongeren moeite hebben aan werk te komen. Bijbaantjes en tijdelijk werk zijn een goede manier om werkervaring op te doen, maar ook om een netwerk op te bouwen en te leren functioneren in een werksituatie. JIP Rotterdam ondersteunt jongeren bij het zoeken en vinden van werk

Het Summer Job Event is een beurs voor jongeren tussen de 15-25 jaar die op zoek zijn naar een leuke (zomer)baan in binnen-of buitenland. Tijdens deze beurs komen jongeren in contact met verschillende werkgevers die op zoek zijn naar jong personeel om hun vacatures te gaan vervullen. Jongeren kunnen tijdens het Summer Job Event ook terecht voor alle informatie over het zoeken en vinden van een baan en een antwoord vinden op al al hun vragen over werk zoals contracten, rechten en plichten, minimumloon etc.