Zelhem – Rotterdam – Wereld – Hele Alles

Stad vol debat

13-02-2006 23:19

Van restaurant tot godshuis, van Dunya Lokanta tot Laurenskerk, overal strijken politici neer om elkaar aan de tand te voelen en de oren te wassen. Overal lijfelijk bij aanwezig zijn is niet mogelijk. Rotterdam heeft zoals het een grote stad betaamt meer debat dan een mens aankan.

Lijstrekkersdebat over ondernemen in de Provenierswijk. Georganiseerd door Ondernemersvereniging Provenierswijk in ‘Dunya Lokante’ met George van Gent, lijsttrekker VVD Rotterdam en Willem Hamminga, lijsttrekker VVD Noord. De ondernemers sneeuwden onder in het profileringsgeweld.
Dunya Lokanta George van Gent.jpg
In de serie Kleurrijke gesprekken organiseerde RoRaVoLeRe een debat in de Laurenskerk. Het thema was de rol, plaats en functie van levensbeschouwing en religie in de stad en de relatie tussen het stadsbestuur en de levensbeschouwelijke organisaties tijdens de komende raadsperiode. De opmerking van Leonard Geluk in de NRC van 6 februari in verband met de Deense cartoons, dat hij ook al 35 jaar gekwetst wordt door spotprenten met Christus als onderwerp en de Rotterdam Code waarmee dit soort beledigingen uitgebannen zouden kunnen worden heeft geleid tot de aankondiging van een debat in de raad begin maart. Overigens; Leonard Geluk is 35 jaar oud.