Zelhem – Rotterdam – Wereld – Hele Alles

Ruimzicht

 19-04-2009 12:13

Vannacht sliep ik in mijn oude middelbare school. Toen Ruimzicht, nu Hotel Villa Ruimzicht.
Toen een combinatie van gebrek aan vrijheid en werken aan mijn toekomst, al wist ik niet wat ik later worden moest. Nu aangeprezen met de slogan Historisch Genieten.
Gelukkig stond mijn bed niet in het biologielokaal van de angstaanjagende mevrouw Mansje Dirkzwager, die spugend vertelde wat meisjes eigenlijk bedoelen met hun blauwe oogschaduw en hun rode lippen. Het stoplichtmodel om het leerlingenverkeer over de trap te reguleren was verdwenen. En ook Karel Broers de scheikundeleraar kwam niet langs, slaand met zijn stok naar alles en iedereen op zijn pad. Ik denk aan de grap van Henk den Breeijen, leraar natuurkunde. Weet je waarom een stofzuiger geluid maakt? Anders denken vrouwen dat ie het niet doet. Ik voelde aan het gras van de softbalwedstrijden, dat voelde nog als vanouds en omarmde de bruine beuk uit 1770. Nog maar heel even geleden was ik een meisje van 16.

ruimzicht%2001.jpg ruimzicht%2002.jpg ruimzicht%2003.jpg ruimzicht%2004.jpg