Zelhem – Rotterdam – Wereld – Hele Alles

Rondje Centrum

 29-03-2008 17:52

Met Kees loop ik nog even naar Wah Nam Hong op de West Kruiskade
Op het Toni Koopmanplein danst een Turks bruidspaar op live-muziek, de gasten sluiten aan
Het eerste Venezia-ijsje van 2008 moet vandaag gegeten worden, Venezia is al 2 weken open
Jan Siebelink signeert bij Van Gennep

Wah Nam Hong heeft een nieuw merk in huis: Mama Sita, o.a. noodles en marinades. Op het boodschappenlijstje staan alleen maar pepertjes, maar de mini-aubergines (zo groot als doperwtjes) gaan ook mee naar huis en en een hele verzameling noodles.

Op het Koopmanplein drijven twee davuls (grote trommels met twee vellen) het ritme op terwijl de zurna (een soort eenvoudige hobo met dubbel riet) de melodie kleurt. Mooi vind ik de combinatie van prachtige meiden met prachtige jurken met lange splitten en ‘de vrouwen uit het dorp’ met hoofddoek en lange jas.
trouwen%20op%20het%20Koopmanplein%2001.jpg trouwen%20op%20het%20Koopmanplein%2002.jpg trouwen%20op%20het%20Koopmanplein%2003.jpg

Toen ik 17 was werkte ik in de bieb van Zelhem. Daar kwam de toen beginnende schrijver Jan Siebelink een lezing houden over ‘De herfst zal schitterend zijn” Ik was behoorlijk fan en zette drie van zijn boeken op mijn lijst. En nu heb ik een gesigneerd exemplaar van de herfst!