Zelhem – Rotterdam – Wereld – Hele Alles

Over de barrage naar het campement van Nazinga

 12-08-2010 23:48

Eindeloze zandvlakten, wegen met potholes en verzamelingen potholes met nog een heel klein beetje weg er aan vast, de grensweg in Gambia die middenin de nacht onverwacht eindigt aan de oever van de Gambia, overstekende geiten, ezels, koeien, honden en jongetjes, de coureur van de 72 VKS 1 moet veel in zijn mars hebben, en dat heeft hij ook. Na de enorme plassen, die ik eerst te voet verkende (later zagen we er ook een krokodilletje van een meter in zwemmen!) was daar de barrage. De rivier was goed gegroeid in de breedte en de hoogte en stroomde dwars over de dam, de weg, heen. Lopend op slippertjes pittig te nemen, maar de man aan de poort van het park had gezegd: goed in het midden blijven rijden. En zo deed de coureur. Op de heenweg superspannend, terug nog steeds met ingehouden adem.

barrage%2001.jpg

coureur%2001.jpg

coureur%2002.jpg

coureur%2003.jpg