Zelhem – Rotterdam – Wereld – Hele Alles

On(t)roerend goed te koop in Cool-Zuid!

 13-11-2010 22:53

De Koolontwerpers veilden vandaag acht stukken, acht verhalen uit het Baankwartier. En zo werden acht verhalen vastgelegd als onderdeel van de geschiedenis van Cool; on(t)roerend goed als gezamenlijke herinnering. Van de betekenis van het kopje koffie van Pameijer tot een van de laatste gebonden boekjes van meneer Roest.
De brandkraansleutel mocht met mij mee naar huis. Met de strategische hulp van Freek en de financiele bijstand van Fred was na het ‘eenmaal, andermaal’ van de veilingmeester de bijdrage van de Brandweer van de Baan van mij.

brandkraansleutel.jpg

Met deze aankoop heb ik niet alleen het gereedschap om de hele stad blank te zetten, maar ook een uniek stukje geschiedenis van de kazerne. Wie weet welk grote branden zijn geblust met behulp van deze sleutel!

tekst van het koopcontract:
“Brandweerkazerne Baan is een begrip in het Baankwartier. Deze kazerne rukt per dag het meest uit van alle kazernes in de Regio Rotterdam. Dit komt door de centrale ligging van het Baankwartier. De kazerne is verantwoordelijk voor zowel het noordelijke als het zuidelijke gedeelte van de stad. Deze zware job is niet voor iedereen weggelegd. Dag en nacht staan deze heldhaftige mannen en vrouwen voor u klaar.”