Zelhem – Rotterdam – Wereld – Hele Alles

Oefuk

Oefuk 23-06-2006 15:52

Oefuk geeft letterlijk vorm aan de horizon van leerlingen uit groep 7 en 8.

 

oefuk.jpg
De diamantjes van het Oude Westen; 
van advocaat tot ondernemer, 
van politiagent tot consultant

Op donderdag 22 juni 2006 werd een jaar oefenen met Oefuk geevalueerd in Lantaren Venster. Oefuk begeleidt leerlingen van groep 7 en 8 en hun ouders met de overstap naar het voortgezet onderwijs. Stichting WENK en de Marokkaanse Culturele Vereniging Oude Westen hebben de handen ineen geslagen. Het gezin, de school en de sociale omgeving worden met elkaar in contact gebracht om vervolgens samen met de leerling tot de beste keus te komen voor het voortgezet onderwijs. Oefuk wil na een geslaagde proefperiode de ontwikkelde methodiek graag uitbreiden naar andere scholen en andere nationaliteiten. Ook de uitbreiding naar begeleiding in het eerste jaar van het voortgezet onderwijs wordt overwogen. Op het verlanglijstje staan nog steeds geslaagde wijkgenoten die als buddy met een leerling willen optrekken om de moed en het zelfvertrouwen hoog te houden.