Zelhem – Rotterdam – Wereld – Hele Alles

Mijn vriend is een held!

 13-09-2009 21:55

Afgelopen zaterdag was de lijsttrekkersverkiezing voor de Rotterdamse VVD. Na een goed debat op maandag de 31ste in het Doelencafe waren de zenuwen niet van de baan, maar het humeur was zonnig. Met donderend geraas kwam de uitslag binnen;
15 – 17 – 105 voor Julius, Kees en Jeanette.

Kees stuurde vandaag het volgende bericht naar vriend en vijand
en ging daarmee van held met ster naar held met superster.

Jeannette Baljeu is overtuigend gekozen tot lijsttrekker bij de volgende Rotterdamse gemeenteraadsverkiezingen. Met 105 tegen 17 heb ik verloren. Ik wist dat de kans groot was dat Jeannette zou winnen, maar zo’n verschil had ik niet verwacht. Die verbazing werd door veel leden gedeeld. Een beter netwerk, een betere campagne, een vrouw? Ik leef in de geruststellende overtuiging dat alles altijd je eigen schuld is. Mezelf vergeef ik dan ook gemakkelijker dan een ander. Dan is er maar één conclusie: ik heb mijn positie overschat. Een lesje in nederigheid en nu weer aan het werk.