Zelhem – Rotterdam – Wereld – Hele Alles

In de buurt van Izhevsk

 16-07-2012 19:10

Op het dashboard branden twee lichtjes die niet horen te branden, dat is sinds gisteren het waarschuwingslicht voor de remmen en sinds vertrek het motorbloklampje. Een mercedesdealer biedt uitkomst. Wij worden aan de koffie gezet en de auto aan de meldcomputer. Die computer blijkt geen Nederlands te verstaan, dus het duurt en het duurt voor een vertaling van de euvels voor handen is. De melding van het motorblok wordt niet meer aangetroffen en er worden versleten remschoentjes van de achterremmen geconstateerd. Die remschoentjes zijn helaas niet op voorraad. Zes uur later en een afspraak voor overmorgen voor het vervangen van de remschoentjes in Jekatarinenburg rijker gaan we weer op pad. De nagels zijn gelakt, de reclameborden uitputtend als lesmateriaal Russisch gebruikt, alles is gefacebookt, getwitterd en anderszins opgehaald en losgelaten.

En nu staan we in een bos. Ieder moment kan Poetin met ontbloot bovenlijf tussen de bomen tevoorschijn stappen. Of het Oeigoerse basketbalteam. Of een ree met een naakte Oeigoerse schone. Of twee spelende vosjes met ronde oortjes. 
Ondertussen wordt er iets te dichtbij flink gejaagd, flink geschoten dus. Of de beer is dol, of de jager is dol. Vol verwachting klopt mijn hart.

DSCN3131%20%28640x480%29.jpg