Zelhem – Rotterdam – Wereld – Hele Alles

Ik reis de wereld door

11-08-2012 19:26

Ik reis de wereld door, gedreven door nieuwsgierigheid, wat doen mensen elders, en waarom. Met Kees aan mijn zij heb ik al heel wat bijzondere kilometer afgelegd. Natuurlijk zoeken we onderweg ook naar wat ons ons thuis laat voelen. Het levert daarom punten op om de eerste Burgerking, de eerste MacDonalds, de eerste Goodies of de eerste Ikea van een land 0f van een stad te scoren. Sinds Belarus is de score laag, geen Burgerking, geen MacDonalds en geen Goodies. Wel hier en daar een geimproviseerde King Burger, maar die tellen niet. Tussen Moskou en Volgograd, in Samara scoorde ik deze Ikea. We overwogen Zweedse balletjes te gaan eten, kozen toch voor authentieke Russische gerookte vis en Tom Yum Hot soup met Russische garnalen te midden van de zonsondergang, de berkjes en de dennetjes en alle muggen van Rusland.

DSCN3283%20%28640x480%29.jpg