Zelhem – Rotterdam – Wereld – Hele Alles

Holi Paghua

Holi Paghua 19-03-2006 16:08

Hindoestanen over de hele wereld vieren nu Holika Dahan en Holi Phagua. Ook in Nederland wordt dit feest uitgebreid gevierd, door bijna 300.000 hindoestanen. Het feest dat vooral staat voor de overwinning van het goede op het kwade is ��n van de belangrijkste hindoehoogtijdagen. 

Ook staat dit feest voor het nieuwjaar en de goede oogst in India. Men bepoedert en besprenkelt elkaar met gekleurd water (abir) en eau de cologne en wenst elkaar Subh Holi.
Vanaf 13:00 uur verzamelden zo’n honderd mensen zich op de Matheneserlaan. Verfpoeder en parfum vulden de lucht. Drie vrachtwagens met muziekgroepen begeleidden de optocht naar La Riviera. Op de eerste vrachtwagen stond Peter van Heemst. Hij werd gepresteneerd als ”onze” grote winnaar en sprak over de kleur rood. Een man feliciteerde mij met “onze” twee zetels en gaf het advies om op straat zichtbaar te blijven en te gaan praten met alle mogelijke groeperingen in de wijken. Hij adviseerde een coalitie van PvdA en VVD: zorgen voor een grotere koek die eerlijk wordt verdeeld.
holi paghua 07.jpg 
holi paghua 06.jpg holi paghua 11.jpg