Zelhem – Rotterdam – Wereld – Hele Alles

Highline – Hofpleinlijn

 03-12-2009 02:59

De Hofpleinlijn in Rotterdam wordt veranderd in een wandelroute anex galerij van galerieen, geinspireerd door de Highline in het Meatpackersdistrict het gebied ten zuiden van Chelsea. Vandaag wandelde ik over de drie kilometer van de High Line die nu klaar is en ik was onder de indruk. Wat het mooist is is het pincetwerk. Werken in een omgeving die nog niet klaar is, geen bulldozer erover heen maar meter voor meter aanpakken met het mooiste, duurzaamste materiaal. De planten in het High Line Park hebben kwaliteit. De mensen die er nu gebruik van maken leren de stad, of de architect wat werkt en wat niet werkt. De Friends of The Highline werken mee aan de High Line en zijn als de private partij partner van de overheid. De Friends houden niet alleen hun doel hoog: ‘The High Line is er voor het plezier van alle New Yorkers en de bezoekers van de stad’, maar zijn ook hard aan het werk om fondsen te werven om de lijn af te kunnen maken.

http://www.thehighline.org/

highline%2002.jpg highline%2001.jpg highline%2003.jpg highline%2004.jpg highline%2005.jpg highline%2006.jpg highline%2007.jpg highline%2008.jpg highline%2009.jpg highline%2010.jpg highline%2011.jpg highline%2012.jpg