Zelhem – Rotterdam – Wereld – Hele Alles

Het dagelijks leven

 22-07-2012 15:04

Als je tankt in Rusland betaal je eerst bij de kassa het aantal liters dat je hebben wilt, je hangt het tankpistool alvast ontgrendeld in je tank en als de betaling okee is gaat de brandstof stromen. Vaak zie je niet de persoon die achter het kleine raampje van de kassa zit. De communicatie roep je dan in het niets en via een laadje gaan bonnen, pennen en creditcards heen en weer. 
De houten wc bij de laatste benzinepomp, eigenlijk een gat in de grond met een houten omlijsting, geschikt om met z’n tweeen tegelijk te poepen, -gezellig!- roept de herinnering op aan de wc van mijn oma Tenk. Daar kon je wel op zitten, maar alles pletterde daar ook zonder doortrekken of gedag zeggen in een groot eng gat.

IMG_0457%20%28480x640%29.jpg