Zelhem – Rotterdam – Wereld – Hele Alles

Heijplaat; daar kun je een vak leren

16-05-2009 17:44

Waar eens de duikboten voor Taiwan werden getekend en gemaakt ligt nu de RDM Campus. In een loods van 23.000 m² is op 9 februari 2009 de technische opleidingen van de Hogeschool Rotterdam gestart. Op 2 maart nam het Albeda College haar intrek. Daarnaast komt er ruim 12.000 m² beschikbaar voor bedrijven die een kennisrelatie willen aangaan met de onderwijsinstellingen, ook Wubbo Ockels zal van de partij zijn.

Evert van der Schee neemt Marieke en mij en de ouders van Wies mee naar de RDM Campus op Heijplaat. Als er ergens docenten zijn die met hart en ziel werken aan de toekomst van jongeren is het hier. Als je niet zo’n groot snappertje hebt maak je laskragen, maar er zijn ook jongens de laatste hand aan het leggen aan de ampelman. Een instrument dat zorgt voor een stevige stabiele werkplek midden op zee, zo wordt het beter mogelijk om op zee bijvoorbeeld aan een booreiland te werken. Voor iedereen is plaats, iedereen heeft een talent.