Zelhem – Rotterdam – Wereld – Hele Alles

Geen stenen stapelen maar een kathedraal bouwen

 04-02-2010 22:31

Drie dames reizen naar Aalburg (bij Bern en Nederhemert). Drie VVD-lijsttrekkers uit Rotterdam. Doel is een ontmoeting met alle vrouwen die lijsttrekker zijn voor de VVD uit heel Nederland.
We ontmoeten er Erica Terpstra.

ik%20en%20erica.jpg

Erica Terpstra: “Ik gebruik wel eens het beeld uit een boek over de Middeleeuwen van twee mannen die met een bijltje stenen op maat zitten te hakken. Aan de ene man wordt gevraagd ‘wat doe jij?’, waarop de man antwoordt ‘ik hak stenen, morgen hak ik stenen, en overmorgen ook’. Aan de andere man wordt vervolgens ook gevraagd ‘wat doe je?’, en bij hem gaan zijn ogen glimmen en hij zegt ‘ik bouw een kathedraal’. Die passie maakt het verschil.”
Uit een interview in Eventview