Zelhem – Rotterdam – Wereld – Hele Alles

Ergens, tussen hier en nergens

 21-07-2012 15:00

Ik zit op het dak van de auto, ergens tussen Marinsk en Krasnojarsk. Ik vang wind, dus minder muggen en ik kijk om me heen. Een veld vol leeuwenbekjes, kamille en distel gewapend tot de tanden en gekalmeerd tot op het bot dus. De zon gaat onder, de wind steekt op, dus de dazen, muggen en steekvliegen verliezen hun belangstelling in mij. Ze zijn niet weg te jagen met deet (wat overigens ook verdacht lijkt op date wat je niet wil met een steekding!), dreigementen en rake klappen, maar wel met de wind. De hele dag was hazy, de nevel van een steeds terugkerende bosbrand; de aankondiging van het naderende gebergte; of opkomend slecht weer? De zon is als een rood klein balletje weggezakt, nu lekker eten en slapen, ergens tussen hier en nergens, waar alleen Kees en ik maar zijn.

IMG_0456%20%28640x480%29.jpg