Zelhem – Rotterdam – Wereld – Hele Alles

Emancipatie en Suikerfeest

Emancipatie en Suikerfeest 01-11-2006 11:12

De Vrouweninloop viert Suikerfeest. Om 10:00 uur ‘s morgens wordt er in De Gaffel al hartverwarmend en met veel heupen gedanst. Er staat een enorme tafel vol hapjes. De portefeuillehouder mag een poging wagen een serieuze bijdrage te leveren.

vrouwen-inloop 01.jpg vrouwen-inloop 02.jpg
Een toneelstukje laat zien hoe het verplicht Nederlands leren neerdaalt in een huiskamer.

Ter voorbereiding:
Wat zegt de Wikipedia ervan:
Emancipatie is het streven naar gelijkgerechtigdheid, zelfstandigheid, eerlijker maatschappelijke verhoudingen. Ook wordt wel bedoeld de formele toekenning van gelijke rechten, gelijkstelling voor de wet. De term wordt dikwijls gebruikt als specifiek vrouwenemancipatie wordt bedoeld

En wat zegt Marieke van City Safari ervan: Emancipatie is duur, alles voor jezelf betalen; je eigen geld verdienen; voor jezelf zorgen; persoonlijke vrijheid in een relatie. Emancipatie is niet je okselhaar laten groeien en je bh verbranden.

Floortje van City Safari zegt: Je kunt het zelf rooien, je hebt niet overal een vent voor nodig. Evenveel betaald krijgen als een man, even snel een baan krijgen als een man, dezelfde kansen krijgen als een man heeft. De oma van Floortje zei altijd, opa is het hoofd en ik ben het nekje. Als het nekje draait, draait het hoofdje mee. Jezelf ontwikkelen. Ge�mancipeerd zijn is zeker zijn van jezelf. Niet lui zijn.

En Latifa van City Safari voegt toe: Je bent niet ge�mancipeerd als je hulp moet inschakelen. Je moet jezelf kunnen redden.

Voor mij begint emancipatie bij het vermogen en de mogelijkheid om zelf te kiezen hoe je leven eruit ziet.