Zelhem – Rotterdam – Wereld – Hele Alles

Een nieuw land

 … 25-07-2012 17:16

Vanavond de grens overgestoken bij Altanbulag, van Rusland rijden we Mongolie binnen. Een ander landschap, een ander volk, een andere taal, ik ben heel benieuwd wat we gaan meemaken in dit nieuwe land. We overnachten in een soort van boomgaard waar de dierendrollen en de- holen veelbelovend zijn. Morgenochtend als ik de tent open rits sta ik vast oog in oog met een kameel of een wild paard! Terwijl de lemmingen mij hartelijk begroeten en de wilde honden hopen op de botten van onze t-bonesteak. 
In de verte zagen we al gers staan, de witte ronde tenten van de Mongoolse nomaden. Volgens de boekjes moet je ze altijd met de klok mee betreden, of was het juist tegen de klok in. En verder nooit over een lasso stappen, eten met maar een hand aannemen of een kind over z’n hoofd aaien.
Morgen wacht er een wereld!