Zelhem – Rotterdam – Wereld – Hele Alles

Deelgemeentebestuurders bezoeken Rome

 11-10-2007 21:44

Corviale is een bijna 1 kilometer lang wooncomplex in een buitenwijk van Rome. Ontworpen in 1972 door een groep architecten onder leiding van Mario Fiorentino. Het plan moest het gebrek aan arbeiderswoningen in Rome oplossen. Toen het gebouw in 1983 werd opgeleverd, bood het plaats aan 9500 bewoners. Het complex is gebaseerd op de ideeen van sociale huisvesting van Le Corbusier: alle infrastructuur bevindt zich in het gebouw om de sociale contacten te bevorderen. Bovendien zou deze wijze van bewoning het verder oprukken van de stad naar het platteland tegengaan. Corviale is nu bekend vanwege zijn verwaarlozing, werkeloosheid, criminaliteit en druggebruik. Het laat de mislukking zien van de utopische modernistische architectuur uit de tweede helft van de 20ste eeuw.

rome%2006.jpg
rome%2004.jpg
rome%2005.jpg

Het complex van Corbusier huisvest ook een beroepsopleiding voor jongeren.

rome08.jpg 
rome%2007.jpg

rome%2001.jpg

Rome is ook Gianfranco Fini, leider van de Nationale Alliantie in Italië, hij mag met fascitische groet op de foto, de posters hangen door de hele stad.

Rome%2008.jpg

rome%2009.jpg

rome%2010.jpg