Zelhem – Rotterdam – Wereld – Hele Alles

De Kunstmarkt is geopend, er kan gewinkeld worden!

 30-08-2009 17:05

Het Oude Westen heeft er weer een WOW-spot bij; de Kunstmarkt. Waanzinning Oude Westen!Wie zich niet thuis voelt in een museum en niet graag een galerie inloopt kan zonder vrees de Kunstmarkt bezoeken. De kunst staat gewoon in de schappen en de kunst is betaalbaar. 
De kunst staat niet alleen in de schappen maar ook om de hoek, op het Rijnhoutplein, op de Nieuwe Binnenweg en in het wijkpark. De Inspiratieroute leidt langs alle buitenkunst. 

de%20aap%20van%20Paul%20Vinken.jpg

kunstmarkt%20einde%20milieuzone.jpg

De opening van de Kunstmarkt werd goed bezocht!
Er waren allerlei kunstenaars en kunstminnaars, maar ook Oude Westenaren.
De inspiratieroute leidde mensen de wijk in die er anders geen stap zouden zetten
en dat leverde wederzijds verbaasde gezichten op, van bezoekers en van wijkbewoners.

Een jongetje van achter in de vier vertelde dat hij eerst vanachter zijn raam had gekeken naar het ding dat werd gebouwd op het Rijnhoutplein. Hij wees naar een raam op de vierde verdieping. Daar achter die Nike-bal had hij op de bank gestaan en gekeken hoe Paul Vinken zijn kunstwerk in elkaar zette. Toen werd de aap op het plein gelegd, met zijn hoofd op de grond. Dat was teveel voor de nieuwsgierigheid van het jongetje, hij moest naar beneden om alles van dichtbij te kunnen zien. Paul vertelde later dat het jongetje hem een hand was komen geven en had gezegd dat ie het heel mooi vond. Andere jongens kwamen bij het jongetje staan en vroegen of aan mij of het niet gek was dat je alles zomaar kon aanraken. Ze waren ongerust dat anderen de aap kapot zouden maken.

Het Oude Westen heeft er een Super-WOW-spot bij!

http://www.dekunstmarkt.nl