Zelhem – Rotterdam – Wereld – Hele Alles

Charlie Dee’s tribute to Joni Mitchell

 11-01-2009 19:54

Charlie Dee zong de sterren van de hemel en de tranen uit je hart.
Het toetje bestond onder andere uit River.
Wat een prachtig concert, alle lof voor de invallende gitarist en de toetsenist.
En de muziek van Charles Mingus, voorzien van tekst door Joni Mitchell swingt echt alle pannen uit.
Luisteren! http://www.myspace.com/hellocharliedee
charlie%20dee.jpg

http://www.theaterwalhalla.nl/:
Joni Mitchell (1943) geldt als één van de meest invloedrijke singer-songwriters van de laatste decennia. Zij speelde met grootheden als James Taylor en Wayne Shorter en schreef klassiekers als Both Sides Now, en Big Yellow Taxi. Charlie Dée (1977) is een rising star in Nederland. In 2006 debuteerde ze met Where Do Girls Come From en vorig jaar volgde de cd Love Your Life deze alweer snel op.
Charlie Dée is 17 als ze van haar eerste grote liefde een cassettebandje krijgt met daarop vier liedjes van Joni Mitchell. De songwriter Charlie Dée is dan geboren. Ze herkent de melancholie en de eenzaamheid in de stem van de Canadese, waardoor ze wordt aangesproken om zelf te gaan schrijven. Liefde, in al zijn verschijningen, wordt de rode draad in het werk van Charlie Dée, zoals die dat ook is bij Joni Mitchell. 
Omringd door haar eigen band vertelt ze haar levensverhaal door de liedjes van Joni Mitchell. De multi-instrumentalisten Martijn van Agt, Chris Grem, Joeri Rook en Johan Hendrikse begeleiden haar in de blues van de liefde maar ook in de volle pracht ervan. Charlie geeft een intieme, swingende, bruisende blik op haar leven aan de hand van de vrouw die haar één keer raakte en daarna nooit meer losliet. “Love is touching souls, well surely you touched mine.”