Zelhem – Rotterdam – Wereld – Hele Alles

Centrumraadsfractie VVD zegt vertrouwen in coalitie op

 26-06-2008 11:35

De VVD-fractie heeft op dinsdag 24 juni tijdens een vergadering van de fractievoorzitters van de Centrumraad het vertrouwen in de coalitie VVD – CDA – Leefbaar Rotterdam opgezegd. Aanleiding voor deze ingrijpende zet is de soap die Leefbaar Rotterdam heeft ontketend in de vergadering van de Centrumraad op maandagavond 23 juni. De fractievoorzitter van Leefbaar Rotterdam legde de Centrumraad een verklaring voor van de voorzitter van de Centrumraad waarin de voorzitter verklaart zijn zetel beschikbaar te stellen. De voorzitter zelf zat met een keelontsteking thuis. Op dinsdagochtend bleek de zieke voorzitter geen weet te hebben van zijn eigen ingediende ontslag.

Leefbaar Rotterdam heeft met deze handelswijze de Centrumraad voor schut gezet. De vanzelfsprekend serieus genomen verklaring van de voorzitter bleek nog geen 12 uur later de status nul te hebben. Raad en Dagelijks Bestuur zijn voor de gek gehouden. De samenwerking in coalitieverband is hiermee onmogelijk geworden, het vertrouwen is verdwenen.

Het centrum gebied telt ruim 30.000 inwoners en vele die recht hebben op een goed en zorgvuldig bestuur dat het welzijn en de buitenruimte op orde heeft. De Centrumraad heeft als een van de dertien deelgemeenten de taak de belangen van bewoners en ondernemers in het Centrum te behartigen. Er is veel in Rotterdam Centrum te doen: van stoeptegel tot wijkeconomie, van bereikbaarheid tot wijkbus. Daar wil de VVD zich op richten en niet op de interne problemen van Leefbaar Rotterdam