Zelhem – Rotterdam – Wereld – Hele Alles

Brooklyn, van de Brooklyn Heights naar de Boerum Hill

 04-12-2009 03:14

Ik wandel van metrostation Clarkstreet naar de Courtstreet en langs het New Yorkse kantoor van NADC / Ad Hereijgers. Een mengeling van Hilversumse vriendelijkheid in een straat met winkels met een Zagat 2009 notering inh de Courtstreet en junks zonder billen in hun broek aan de Atlantic Avenue. 
De Zagat bestaat dit jaar 30 jaar. Zagat komt ieder jaar met een selectie van winkels, restaurants, lifestyle, nightlife en hotels die opvallen, interessant zijn of gewoon nieuw zijn. Als je in de Zagat staat heb je een soort Michelinster en je laat ook middels een sticker op je winkelruit zien dat je een Zagat-notering hebt. 
De Atlantic Avenue ademt de sfeer uit van Harlem tien jaar geleden. Veel mogelijkheden om je haar te braiden (als dat kroest), mannen in portieken die deals sluiten, een grote kans als je even stil houdt op de vraag waar je in vredesnaam mee bezig denkt te zijn en mannen die hun cappuchon verder over hun hoofd trekken als ze zien dat je aan het fotograferen bent. Tussen de huizenblokken zie ik afgebakende tuintjes van twee bij twee meter. Verder is het niet vervuild en verwaarloosd, maar wel heel troosteloos.

brroklyn%2001.jpg brooklyn%2002.jpg