Zelhem – Rotterdam – Wereld – Hele Alles

Bidden op straat

Bidden op straat 30-10-2009 20:50

Het is tegen enen. De stad zoemt van alle oproepen om het vrijdagmiddaggebed bij te wonen. Bidkleedjes en -kartonnetjes worden neergelegd. Tapijten worden uitgerold. De schoenen staan langs de witte streep midden op straat. Als je uit de geluidscircel van de ene imam stapt, stap je direct in die van de volgende.imam. 
Ik aarzel, ik slechte westerse vrouw, ik slechte blonde vrouw. Is de straat ook nog voor mij? De vijandigheid blijkt alleen in mijn hoofd te bestaan. Ik versta niet welke woorden de imams over straat galmen, maar ondertussen word ik vriendelijk toegeknikt door de gebedsgangers. Het leven op straat gaat gewoon door. De mango’s worden geperst, het verse brood wordt door de hele de stad bezorgd door jongens op de fiets die de kooien met brood op hun hoofd balanceren en het getoeter van de auto’s gaat gewoon door.

ste-bidden%20op%20straat.jpg