Zelhem – Rotterdam – Wereld – Hele Alles

Arachide in Kaoulac

 07-08-2010 00:08

We slapen naast de arachide-fabriek, waar uit aardnootjes arachide-olie wordt gewonnen. De nootjes wachten tot hun tijd gekomen is onder reusachtige doeken, aan elkaar gestikte reclamevlaggen, bol getrokken over een groot betonnen spant. Ze moeten niet uitdrogen, maar mogen natuurlijk ook geen schimmel oplopen. De omgeving ruikt naar pelpinda en we eten pinda’s aan de bar. 
Op het land wordt ondertussen hard gewerkt aan de oogst voor november. Nu nog kleine groene plantjes met oranje bloemetjes staan op het land. Wie een os heeft of een ezel maakt de grond los door een eg door de rijen te laten gaan. Wie dat niet heeft werkt met de hak rij na rij door.

arachide%2001.jpg

arachide%2003.jpg

arachide%2002.jpg

arachide%2004.jpg