Zelhem – Rotterdam – Wereld – Hele Alles

Afscheid van Annet ten Kortenaar

Afscheid van Annet ten Kortenaar 14-02-2007 22:51

Lieve Annet,

Jaap Fisscher zong het al
Het was niet uit liefde 
Het was om het geld

Annet.jpg

De directeur van een grote welzijnsinstelling in het centrum en de portefeuillehouder welzijn hebben iets met elkaar. Een verhouding. Een relatie. Een relatie waar hard aan gewerkt wordt. Waarin gesproken wordt over wantrouwen en het opbouwen van vertrouwen, over openheid en over duidelijkheid, over prestaties en over het meten der dingen. En zonder de hulp van een relatietherapeut bouwen ze aan hun relatie. Om te groeien van subsidiegever en subsidieontvanger naar een relatie van opdrachtgever en opdrachtnemer. Hun liefde betreft niet elkaar maar de bewoners van het centrum van de stad. En dat geeft toch een band.

Je zat afgelopen vrijdag een paar stoelen verder
Op dezelfde rij als ik
In Odeon
Waarschijnlijk net als ik
Verrast, ontroert, trots
Op het Talent in de Tent 
Het talent uit het centrum van Rotterdam
Dat aan kwam stormen
Op de vraag van de presentator aan de jonge rapper en breakdancer met het witte truitje wat hij nou eigenlijk geleerd had 
Kwam het antwoord 
Dat ik hier kan staan

Hiermee verwoordde het jongetje een van de belangrijkste bestaansredenen van het sociaal cultureel werk: mensen de kracht van hun eigen benen laten ontdekken

Of zoals het op de website staat: Stichting Wenk stelt zich ten doel de zeer gevarieerde bevolking van het centrum van Rotterdam (van jong tot oud) te stimuleren tot het ontwikkelen van eigen mogelijkheden en het benutten van kansen en talenten.

Afgelopen maandag in de vergadering van de Centrumraad keek een van de raadsleden eerst behoedzaam om zich heen voordat het voorstel gedaan kon worden. Nee, gelukkig geen Wenker in de zaal. Dat raadslid. Hans van Z. stelde voor om als blijk van grote waardering voor jou niet allemaal aan te komen zetten met bloemen, wijn en bonbons, maar om met raad en dagelijks bestuur een gezamenlijk cadeau te geven. We discussieerden maandag lang en over alles dat langs kwam, behalve over dit voorstel. Ik wil je dit cadeau dan ook aanbieden namens de hele Centrumraad.