Zelhem – Rotterdam – Wereld – Hele Alles

10 jaar City Safari

24-09-2006 11:07

De City Safari bestaat 10 jaar
Toen ik tien jaar geleden City Safari BV inschreef bij de Kamer van Koophandel, was er niet veel meer dan een idee. Het idee dat je mensen kunt uitnodigen om een bezoek te brengen aan de oude wijken van Rotterdam, aan plaatsen waar je als buitenstaander zelf nooit zou komen, en dat je daar gastvrij ontvangen wordt. Het idee dat je bijdraagt aan de lokale economie van de oude wijken door mensen te verleiden om op die plekken geld uit te geven. Het idee dat zowel de bezoeker als de bezochte iets zou opsteken van het directe contact. Het idee dat de City Safari zou kunnen bijdragen aan meer begrip, respect, tolerantie, trots en eigenwaarde.
Nu tien jaar later blijkt het ook nog eens heel leuk te zijn om zo de grote stad te leren kennen en om bezoekers te ontvangen. Inmiddels zijn meer dan 30.000 mensen op bezoek geweest bij meer dan vierhonderd gastvrije adressen. En het was een genoegen om dat voor al die mensen te organiseren omdat wij, het team van City Safari, zo het dagelijks leven van de grote stad nog beter hebben leren kennen dan wie ook.