• Mopti aan de oever van de Niger
  • Amsterdam Roest
  • een van de 1.000 mooie huisjes in Siberie
  • hortensia in de herfst

Prinses Maxima te gast bij Music Matters

 27-11-2009 21:31

Haar in de krul, pak in de plooi: koninklijk bezoek is onderweg!
Gisteren bracht Maxima een bezoek aan Music Matters. Wij ontmoetten een zeer geinteresseerde prinses met een groot hart voor muziek en grote belangstelling voor het onderzoek naar de effecten van de werkzaamheden van Music Matters.

PrinsesMaximategastbijMusicMattersMMMaxima01

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Maxima tussen de kinderen van het Groot Schoolpleinorkest, 
in elkaar gezet door het Fort van de Verbeelding

Lees meer op de website van Music Matters: http://www.musicmatters.nu/

PERSBERICHT
Door samenwerking kunnen we cultuurparticipatie in de wijken versterken 
Kinderen en jongeren hebben belang bij samen muziek maken
Music Matters ontving gisteren ruim 100 genodigden waaronder Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Máxima der Nederlanden en Rotterdamse wethouder Rik Grashoff tijdens een werkconferentie in deelgemeente Delfshaven. Doel van de bijeenkomst was het effect van Music Matters te bespreken en de blik samen op de toekomst te richten.
De Prinses bezocht in besloten kring eerst een repetitie van wijkorkest Bospolder, en was samen met de overige genodigden voorafgaand aan de conferentie getuige van het eindoptreden van het Groot Schoolorkest Delfshaven. Op onder meer emmers en trommels lieten 180 kinderen van vier basisscholen zien en vooral horen hoe leuk het is om samen muziek te maken.
Tijdens de conferentie benadrukte wethouder Grashoff (Cultuur, Participatie en Milieu) het belang van Music Matters: “Bij jonge generaties is veel mogelijk. Samenwerken tussen verschillende culturen kan uitstekend. Dat laat Music Matters zien.” Hij sprak de wens uit om de projecten van Music Matters op te nemen in het Rotterdamse culturele bestel. Ondanks de bezuinigingen wil Rotterdam Music Matters niet kwijt. 
Rik Grashoff: “Met behulp van dit soort projecten laten we zien dat het goed gaat in Rotterdam. Initiatieven als dit leiden ertoe dat over twintig jaar het integratiedebat achter ons ligt.”
Jongerenwethouder Jared Hiwat (cultuur, participatie en milieu) vertelde over zijn persoonlijke ontwikkeling die mede door Music Matters is gestimuleerd: “Ik heb zelf deelgenomen aan de activiteiten van Music Matters. Door de ervaring die ik daar heb opgedaan op het podium durf ik nu ook te spreken voor grote groepen mensen.”
Beerend Lenstra, directeur Music Matters benadrukte het belang van samenwerking binnen Music Matters maar vooral ook binnen de stad: “Voel u geroepen om mee te helpen met het waarmaken van de ambities van Music Matters.”