• Mopti aan de oever van de Niger
  • Amsterdam Roest
  • een van de 1.000 mooie huisjes in Siberie
  • hortensia in de herfst

Kevin Ferreira da Silva wint VSBfonds Music Matters Award 2008

 12-12-2008 23:12

KevinFerreiraDaSilva wintVSBfondKevin winnaarMusicMattersAwardFotoEliseRijnbergKevin Ferreira da Silva zal komend jaar Rotterdam vertegenwoordigen als muziekambassadeur. De 18-jarige Kaapverdische klassiek pianist werd gisteren uit tien toptalenten gekozen tijdens de VSBfonds Music Matters Award in Theater Zuidplein. Kevin wist het publiek en de jury te verrassen door met sneakers, baseball cap en spijkerbroek het podium te betreden. Maar geheel volgens de etiquette maakte Kevin wel eerst een strakke buiging naar de zaal voor hij aan zijn optreden begon. De jury roemde zijn uitstraling en zijn spel. Het gemak waarmee Kevin verschillende werelden samenbrengt, toont volgens de jury aan dat hij dé muziekambassadeur van Rotterdam is. Kevin Ferreira da Silva treedt hiermee in de voetsporen van Sabrina Starke, die verleden jaar de titel won en in 2008 muziekambassadeur van Rotterdam was. Zelf gelooft Kevin dat hij een voorbeeld kan zijn voor iedereen in Rotterdam. “Ik wil laten zien dat Rotterdam vol verrassingen zit.”

Kevin gaat met een goede deal naar huis. Naast de titel van Music Matters Ambassadeur krijgt hij de mogelijkheid drie nummers op te nemen, waarvan één track als single wordt uitgebracht. Ook behoren een professionele fotoshoot én een videoclip tot het prijzenpakket. Tenslotte krijgt hij de kans op te treden. Voor de promotie van die optredens wordt een budget van € 5.000 uitgetrokken.

Nummer twee werd percussionist Ulas, die een staande ovatie mocht ontvangen voor zijn betoverende optreden. Hij liet de jury sprakeloos achter. Zangeres Tibisai Mercera mocht de derde prijs in ontvangst nemen. Met haar overweldigende en loepzuivere stem kreeg ze de zaal muisstil. De jury verwacht dat Nederland in de toekomst nog veel vaker van dit jonge talent zal horen.

Music Matters brengt meer muziek in Rotterdam. Muziek is de enige echte universele taal en Music Matters gebruikt die taal om Rotterdammers van allerlei culturele achtergronden elkaar te laten ontmoeten met verschillende muziekprojecten voor kinderen, jongeren en volwassenen.

Meer informatie: www.musicmatters.nu