• Mopti aan de oever van de Niger
  • Amsterdam Roest
  • een van de 1.000 mooie huisjes in Siberie
  • hortensia in de herfst

De eerste single van Sabrina Starke 'Do For Love' is uit!

 10-07-2008 07:49

Sabrina maakt niet alleen prachtige muziek, ze is ook ambassadeur van Music Matters. Sabrina brengt haar enthousiasme voor muziek over op kinderen, ze zingt mee in de Music Matters Community Choirs en geeft workshops voor kinderen

DoForLoveSabrinaStarke01Foto: Roy Borghouts Fotografie

Music Matters Nieuws:
14 april 2008: Sabrina Starke nummer twee in de hitlijst van Suriname 
Sabrina staat met haar single Romeo and Juliette in de Surinaamse top 3. Op YouTube is het nummer te beluisteren: http://www.youtube.com/watch?v=yKTDucBaZow. Op dit moment is Sabrina hard bezig met de opname van haar debuutalbum, dat begin september zal uitkomen. Daarnaast treedt Sabrina ook regelmatig op. Bijvoorbeeld op 5 mei tijdens Bevrijdingspop op het Museumplein in Amsterdam. En ze zal te horen en te zien zijn op verschillende zomerfestivals in Rotterdam en daarbuiten.

8 december 2007: Sabrina Starke winnaar van de VSBfonds Music Matters Award 
Twaalf toptalenten namen het zaterdagavond 8 december tegen elkaar op tijdens de grootste talentenjacht van Rotterdam ooit: de VSBfonds Music Matters Award. Van hiphop tot jazz en van klassiek tot dance: de stijlen van de twaalf deelnemers liepen enorm uiteen. Uiteindelijk kwam Sabrina Starke als winnaar uit de bus. Na een avondvullende show, waarin het publiek het ene moment muisstil zat te luisteren naar de introverte klanken van de piano en het andere moment haast uitzinnig op de stoelen stond, moest er een winnaar gekozen worden. De jury, bestaande uit Tom van der Vat ( projectmanager Zuid-Hollandse Popunie), Ted Langenbach ( party organisator, initiator van o.a. Now & Wow), Oscar van der Pluijm ( directeur World Music & Dance Centre, Rotterdam), Gabriël Oostvogel (directeur de Doelen, Rotterdam) en Jandino Aspiraat (cabaretier en zanger) hadden het niet makkelijk. De Rotterdamse wethouder van Cultuur en Participatie, Orhan Kaya, reikte de Award uit en beklemtoonde het belang van muziek voor onze samenleving. Het initiatief Music Matters wordt door hem omarmd. "Mensen moeten hun dromen waar kunnen maken in Rotterdam," stelde hij. Daarna ging hij over op de officiële bekendmaking van de winnaar van de VSBfonds Music Matters Award: de 28-jarige soulzangeres Sabrina Starke. Zij werd door de jury geroemd om haar stem, creativiteit en haar professionele optreden: "Het was helemaal af." Starke ging naar huis met een goede deal. Ze mag drie nummers opnemen, waarvan één track als single wordt uitgebracht in een oplage van 3000 exemplaren. Verder krijgt ze een professionele fotoshoot aangeboden en zal er een videoclip worden opgenomen. Tenslotte is Sabrina Starke verzekerd van vijftien optredens met een bijbehorend promotiebudget van € 5000. Deze short track to fame wordt professioneel begeleid door een ervaren manager. De tweede prijs ging naar R&B solozanger Phatt die met zijn mooie stem en charmes de zaal goed wist te bespelen. Dance act Pornologic won de derde prijs, omdat hijzelf én het publiek uit zijn dak ging bij zijn beats. Sabrina Starke mag zich vanaf nu Music Matters-ambassadeur noemen en zal muziekstad Rotterdam de komende periode in binnen- en buitenland vertegenwoordigen. "Ik ben heel erg blij... bedankt voor het vertrouwen!" wist Sabrina uit te brengen na de feestelijke uitreiking.