• Mopti aan de oever van de Niger
  • Amsterdam Roest
  • een van de 1.000 mooie huisjes in Siberie
  • hortensia in de herfst

Music Matters Makes People Meet

 10-10-2007 21:12

Music Matters
Muziek doet er toe
Wie speelt, raakt de luisteraar met emotie. Wie samen met anderen speelt, is tegelijk zender en ontvanger en dat is precies de betekenis van communicatie. Elk kind met talent voor muziek moet de kans krijgen dat talent te ontwikkelen.

Music Matters maakt het mogelijk voor kinderen en jongeren om bij elkaar te komen en een instrument op te pakken. En het werkt!

Toen deze wethouders net in het nieuwe Rotterdamse College zaten, begon een periode van 100 dagen waarin zij een lijst maakten van 37 belangrijke acties voor de stad. 
Music Matters was de 37ste actie. Dankzij de steun van de gemeente, het VSB fonds, de Mondriaan Stichting en Stichting Doen, en dankzij de samenwerking met de SKVR, kunnen we nu aan de slag.

Wat gaat Music Matters doen? 
Duizend kinderen krijgen muziekles zodat ze mee kunnen spelen in de wijkorkesten, de Music Matters Community Orchestras. En mee kunnen zingen in de Music Matters Community Choirs
De Music Matters Marathon zal als een lopend vuur door de stad gaan om kinderen van scholen overal met elkaar muziek te laten maken.
De brassbands van Music Matters gaan samen spelen met traditionele fanfareorkesten.
Het talent van de stad laat zich horen in R’Voices met uiteindelijk één winnaar van de VSB Music Matters Award. In de wijken komt Music in the Streets. 
Tenslotte werkt Music Matters aan de realisatie van de Rotterdamse Music Night.

Kortom, er komen jaren vol muziek en vol kinderen die elkaar muzikaal ontmoeten en hun talent ontdekken en ontwikkelen. Want daar gaat het om.

Music Matters!

http://www.musicmatters.nu/

MusicMattersMakesPeopleMeetMMmaxima enMM