• Mopti aan de oever van de Niger
  • Amsterdam Roest
  • een van de 1.000 mooie huisjes in Siberie
  • hortensia in de herfst

Find Courage in Music!

27-01-2015

"Courage is what it takes to stand up and speak;
courage is also what it takes to sit down and listen.” – Winston Churchill

Op dinsdagavond 27 januari organiseerden Rotterdamse muzikanten samen met Music Matters een concert in Kantine Walhalla ter ere van de moed om samen door te gaan. Een ‘benefiet’ waarin we geen geld ophaalden, maar waarin we positieve energie oogstten om op voort te bouwen. Goede moed voor de toekomst waarin plaats is voor ons allemaal.

https://www.youtube.com/playlist?list=PLcUg7w4cs63JT-dLct0zoKz8w7RQBU-8b

Music Matters Award 2012

08-12-2012

Twaalf uiteenlopende finalisten streden op zaterdag 8 december tijdens de zesde Music Matters Award in Theater Zuidplein om de titel ‘Muziekambassadeur van Rotterdam 2013’ en een stimuleringsprijs t.w.v. € 15.000,-. De professionele jury maakte van zangeres Poliana Vieira de gelukkige winnaar. Poliana vertegenwoordigt Rotterdam een jaar lang op muzikaal gebied. Eerdere winnaars zijn o.a. Sabrina Starke, Ntjam Rosie, Ming's Pretty Heroes en Rass Motivated. Succesvolle zesde editie Music Matters Award Voor de zesde keer op rij werd de Music Matters Award uitgereikt aan dé act die Rotterdam op muzikaal gebied het beste vertegenwoordigt. Tijdens een avondvullende show, georganiseerd door Music Matters en Epitome Entertainment, genoot het publiek van uiteenlopende acts, die het publiek soms muisstil wisten te krijgen en regelmatig ook het dak eraf bliezen. Door de jury werd zangeres Poliana Vieira uitgeroepen tot winnaar. De tweede juryprijs t.w.v. € 1.000,- ging naar jazz-zangeres Doeshka en voor Jared Grant was de derde prijs t.w.v. € 500,-, die ook de publieksprijs t.w.v. € 1.250,- mee naar huis nam.

Music Matters Award 2011

11-12-2011

Rass Motivated wint en is een jaar lang Muziekambassadeur van Rotterdam

Music Matters heeft een nieuwe ambassadeur 

13-12-2010 22:30

Zangeres en compositieschrijver Ai Ming Oei won afgelopen zondagavond met haar band
Ming’s Pretty Heroes in Theater Zuidplein de vierde editie van de VSBfonds Music Matters
Award 2010. Nanda Akkerman won de tweede prijs met haar Nederlandstalige mix van soul,
funk, pop en hiphop; zangeres en female MC Esperanzah werd derde.

MusicMattersHeeftEenNieuweAmbassadeurMMaward01

MusicMattersHeeftEenNieuweAmbassadeurMMaward02

MusicMattersHeeftEenNieuweAmbassadeurMMaward03

MusicMattersHeeftEenNieuweAmbassadeurMMaward04

 

Prinses Maxima te gast bij Music Matters

 27-11-2009 21:31

Haar in de krul, pak in de plooi: koninklijk bezoek is onderweg!
Gisteren bracht Maxima een bezoek aan Music Matters. Wij ontmoetten een zeer geinteresseerde prinses met een groot hart voor muziek en grote belangstelling voor het onderzoek naar de effecten van de werkzaamheden van Music Matters.

PrinsesMaximategastbijMusicMattersMMMaxima01

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Maxima tussen de kinderen van het Groot Schoolpleinorkest, 
in elkaar gezet door het Fort van de Verbeelding

Lees meer op de website van Music Matters: http://www.musicmatters.nu/

PERSBERICHT
Door samenwerking kunnen we cultuurparticipatie in de wijken versterken 
Kinderen en jongeren hebben belang bij samen muziek maken
Music Matters ontving gisteren ruim 100 genodigden waaronder Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Máxima der Nederlanden en Rotterdamse wethouder Rik Grashoff tijdens een werkconferentie in deelgemeente Delfshaven. Doel van de bijeenkomst was het effect van Music Matters te bespreken en de blik samen op de toekomst te richten.
De Prinses bezocht in besloten kring eerst een repetitie van wijkorkest Bospolder, en was samen met de overige genodigden voorafgaand aan de conferentie getuige van het eindoptreden van het Groot Schoolorkest Delfshaven. Op onder meer emmers en trommels lieten 180 kinderen van vier basisscholen zien en vooral horen hoe leuk het is om samen muziek te maken.
Tijdens de conferentie benadrukte wethouder Grashoff (Cultuur, Participatie en Milieu) het belang van Music Matters: “Bij jonge generaties is veel mogelijk. Samenwerken tussen verschillende culturen kan uitstekend. Dat laat Music Matters zien.” Hij sprak de wens uit om de projecten van Music Matters op te nemen in het Rotterdamse culturele bestel. Ondanks de bezuinigingen wil Rotterdam Music Matters niet kwijt. 
Rik Grashoff: “Met behulp van dit soort projecten laten we zien dat het goed gaat in Rotterdam. Initiatieven als dit leiden ertoe dat over twintig jaar het integratiedebat achter ons ligt.”
Jongerenwethouder Jared Hiwat (cultuur, participatie en milieu) vertelde over zijn persoonlijke ontwikkeling die mede door Music Matters is gestimuleerd: “Ik heb zelf deelgenomen aan de activiteiten van Music Matters. Door de ervaring die ik daar heb opgedaan op het podium durf ik nu ook te spreken voor grote groepen mensen.”
Beerend Lenstra, directeur Music Matters benadrukte het belang van samenwerking binnen Music Matters maar vooral ook binnen de stad: “Voel u geroepen om mee te helpen met het waarmaken van de ambities van Music Matters.”

R'Voices in de Larenkamp

 19-09-2009 23:05

Op zaterdagavond naar de Larenkamp om een van de jamsessies van R'Voices bij te wonen.
Henka Maduro zorgde er weer voor dat jongeren niet aarzelend op de muzikale drempel blijven hangen maar het podium opgaan.
Jongeren die meedoen aan een jamsessie maken kans op deelname aan een intensief workshopweekend. De artiesten in wording moeten niet alleen hun muzikaal talent ontwikkelen maar ook hun zakelijke vaardigheden aanscherpen. Een workshopweekend betekent twee dagen training in zang, techniek en podiumpresentatie, het maken van een studio-opname, mediatraining en informatie over zaken die je moet regelen voor de belastingdienst. 
Al het muzikale talent van Rotterdam op een podium, dat is de VSBfonds Music Matters Award. Vanuit alle genres zijn de grootste talenten vertegenwoordigd. Zij strijden om het prijzenpakket, en om de titel van Music Matters Ambassadeur. Als ambassadeur brengt de artiest Music Matters voor het voetlicht bij alle Rotterdammers. 
De grootste talenten uit de R`Voices jamsessies en masterclasses mogen meedoen aan de grote finale van de VSBfonds Music Matters Award. De winnaar krijgt professionele begeleiding om zijn of haar muziekcarrière verder te ontwikkelen. De grote finale is dit jaar op zaterdag 12 december 2009 in Theater Zuidplein.

Wilde er nog iemand een discussie over een urban podium? 
Kom naar de Larenkamp!

RVoicesindeLarenkampRVoices19september2009

 

Kevin Ferreira da Silva wint VSBfonds Music Matters Award 2008

 12-12-2008 23:12

KevinFerreiraDaSilva wintVSBfondKevin winnaarMusicMattersAwardFotoEliseRijnbergKevin Ferreira da Silva zal komend jaar Rotterdam vertegenwoordigen als muziekambassadeur. De 18-jarige Kaapverdische klassiek pianist werd gisteren uit tien toptalenten gekozen tijdens de VSBfonds Music Matters Award in Theater Zuidplein. Kevin wist het publiek en de jury te verrassen door met sneakers, baseball cap en spijkerbroek het podium te betreden. Maar geheel volgens de etiquette maakte Kevin wel eerst een strakke buiging naar de zaal voor hij aan zijn optreden begon. De jury roemde zijn uitstraling en zijn spel. Het gemak waarmee Kevin verschillende werelden samenbrengt, toont volgens de jury aan dat hij dé muziekambassadeur van Rotterdam is. Kevin Ferreira da Silva treedt hiermee in de voetsporen van Sabrina Starke, die verleden jaar de titel won en in 2008 muziekambassadeur van Rotterdam was. Zelf gelooft Kevin dat hij een voorbeeld kan zijn voor iedereen in Rotterdam. “Ik wil laten zien dat Rotterdam vol verrassingen zit.”

Kevin gaat met een goede deal naar huis. Naast de titel van Music Matters Ambassadeur krijgt hij de mogelijkheid drie nummers op te nemen, waarvan één track als single wordt uitgebracht. Ook behoren een professionele fotoshoot én een videoclip tot het prijzenpakket. Tenslotte krijgt hij de kans op te treden. Voor de promotie van die optredens wordt een budget van € 5.000 uitgetrokken.

Nummer twee werd percussionist Ulas, die een staande ovatie mocht ontvangen voor zijn betoverende optreden. Hij liet de jury sprakeloos achter. Zangeres Tibisai Mercera mocht de derde prijs in ontvangst nemen. Met haar overweldigende en loepzuivere stem kreeg ze de zaal muisstil. De jury verwacht dat Nederland in de toekomst nog veel vaker van dit jonge talent zal horen.

Music Matters brengt meer muziek in Rotterdam. Muziek is de enige echte universele taal en Music Matters gebruikt die taal om Rotterdammers van allerlei culturele achtergronden elkaar te laten ontmoeten met verschillende muziekprojecten voor kinderen, jongeren en volwassenen.

Meer informatie: www.musicmatters.nu

De eerste single van Sabrina Starke 'Do For Love' is uit!

 10-07-2008 07:49

Sabrina maakt niet alleen prachtige muziek, ze is ook ambassadeur van Music Matters. Sabrina brengt haar enthousiasme voor muziek over op kinderen, ze zingt mee in de Music Matters Community Choirs en geeft workshops voor kinderen

DoForLoveSabrinaStarke01Foto: Roy Borghouts Fotografie

Music Matters Nieuws:
14 april 2008: Sabrina Starke nummer twee in de hitlijst van Suriname 
Sabrina staat met haar single Romeo and Juliette in de Surinaamse top 3. Op YouTube is het nummer te beluisteren: http://www.youtube.com/watch?v=yKTDucBaZow. Op dit moment is Sabrina hard bezig met de opname van haar debuutalbum, dat begin september zal uitkomen. Daarnaast treedt Sabrina ook regelmatig op. Bijvoorbeeld op 5 mei tijdens Bevrijdingspop op het Museumplein in Amsterdam. En ze zal te horen en te zien zijn op verschillende zomerfestivals in Rotterdam en daarbuiten.

8 december 2007: Sabrina Starke winnaar van de VSBfonds Music Matters Award 
Twaalf toptalenten namen het zaterdagavond 8 december tegen elkaar op tijdens de grootste talentenjacht van Rotterdam ooit: de VSBfonds Music Matters Award. Van hiphop tot jazz en van klassiek tot dance: de stijlen van de twaalf deelnemers liepen enorm uiteen. Uiteindelijk kwam Sabrina Starke als winnaar uit de bus. Na een avondvullende show, waarin het publiek het ene moment muisstil zat te luisteren naar de introverte klanken van de piano en het andere moment haast uitzinnig op de stoelen stond, moest er een winnaar gekozen worden. De jury, bestaande uit Tom van der Vat ( projectmanager Zuid-Hollandse Popunie), Ted Langenbach ( party organisator, initiator van o.a. Now & Wow), Oscar van der Pluijm ( directeur World Music & Dance Centre, Rotterdam), Gabriël Oostvogel (directeur de Doelen, Rotterdam) en Jandino Aspiraat (cabaretier en zanger) hadden het niet makkelijk. De Rotterdamse wethouder van Cultuur en Participatie, Orhan Kaya, reikte de Award uit en beklemtoonde het belang van muziek voor onze samenleving. Het initiatief Music Matters wordt door hem omarmd. "Mensen moeten hun dromen waar kunnen maken in Rotterdam," stelde hij. Daarna ging hij over op de officiële bekendmaking van de winnaar van de VSBfonds Music Matters Award: de 28-jarige soulzangeres Sabrina Starke. Zij werd door de jury geroemd om haar stem, creativiteit en haar professionele optreden: "Het was helemaal af." Starke ging naar huis met een goede deal. Ze mag drie nummers opnemen, waarvan één track als single wordt uitgebracht in een oplage van 3000 exemplaren. Verder krijgt ze een professionele fotoshoot aangeboden en zal er een videoclip worden opgenomen. Tenslotte is Sabrina Starke verzekerd van vijftien optredens met een bijbehorend promotiebudget van € 5000. Deze short track to fame wordt professioneel begeleid door een ervaren manager. De tweede prijs ging naar R&B solozanger Phatt die met zijn mooie stem en charmes de zaal goed wist te bespelen. Dance act Pornologic won de derde prijs, omdat hijzelf én het publiek uit zijn dak ging bij zijn beats. Sabrina Starke mag zich vanaf nu Music Matters-ambassadeur noemen en zal muziekstad Rotterdam de komende periode in binnen- en buitenland vertegenwoordigen. "Ik ben heel erg blij... bedankt voor het vertrouwen!" wist Sabrina uit te brengen na de feestelijke uitreiking. 

Music Matters Makes People Meet

 10-10-2007 21:12

Music Matters
Muziek doet er toe
Wie speelt, raakt de luisteraar met emotie. Wie samen met anderen speelt, is tegelijk zender en ontvanger en dat is precies de betekenis van communicatie. Elk kind met talent voor muziek moet de kans krijgen dat talent te ontwikkelen.

Music Matters maakt het mogelijk voor kinderen en jongeren om bij elkaar te komen en een instrument op te pakken. En het werkt!

Toen deze wethouders net in het nieuwe Rotterdamse College zaten, begon een periode van 100 dagen waarin zij een lijst maakten van 37 belangrijke acties voor de stad. 
Music Matters was de 37ste actie. Dankzij de steun van de gemeente, het VSB fonds, de Mondriaan Stichting en Stichting Doen, en dankzij de samenwerking met de SKVR, kunnen we nu aan de slag.

Wat gaat Music Matters doen? 
Duizend kinderen krijgen muziekles zodat ze mee kunnen spelen in de wijkorkesten, de Music Matters Community Orchestras. En mee kunnen zingen in de Music Matters Community Choirs
De Music Matters Marathon zal als een lopend vuur door de stad gaan om kinderen van scholen overal met elkaar muziek te laten maken.
De brassbands van Music Matters gaan samen spelen met traditionele fanfareorkesten.
Het talent van de stad laat zich horen in R’Voices met uiteindelijk één winnaar van de VSB Music Matters Award. In de wijken komt Music in the Streets. 
Tenslotte werkt Music Matters aan de realisatie van de Rotterdamse Music Night.

Kortom, er komen jaren vol muziek en vol kinderen die elkaar muzikaal ontmoeten en hun talent ontdekken en ontwikkelen. Want daar gaat het om.

Music Matters!

http://www.musicmatters.nu/

MusicMattersMakesPeopleMeetMMmaxima enMM