• Mopti aan de oever van de Niger
  • Amsterdam Roest
  • een van de 1.000 mooie huisjes in Siberie
  • hortensia in de herfst

Het COA op City Safari

Het COA (Centraal Orgaan opvang Asielzoekers) ging op City Safari en daar werd ik blij van. Een mooie kans om de beleidsmakers de praktijk van Rotterdam te laten zien. 
Op hun programma stond onder andere de ervaring van De Bredestraat met de opvang van Syrische statushouders door Wmo Radar, de Stichting Nieuw Thuis Rotterdam die 200 Syrische gezinnen een dak, de taal en perpsctief op werk biedt en de opvang van ongedocumenteerden in de Pauluskerk Rotterdam. Ook vluchtelingen die inmiddels veranderd zijn in Rotterdammers vertelden hun verhaal. En Museum het Trapgat leerde hoe je door naar het dak te turen of naar de grond te staren je wereldprobleem vanuit een heel ander perspectief kunt benaderen.

Het resultaat:
"Niets dan lovende woorden door collega’s over ons uitje gisteren. En gelijk hebben ze! Wat een geweldige dag was het!!! Ontzettend goed georganiseerd, vol variëteit en snelheid (niemand zakte op enig moment in!), verrassend en ontspannend. Ik wil je heel erg bedanken voor deze fantastische dag!"

 

 IMG 0424 002
 
What do you want to do ?
New mail
 
What do you want to do ?
New mail

City Art Rotterdam - een nieuwe tentoonstelling

22-02-2015

Chris Ripken is een van de bezoekadressen van City Safari. Vandaag presenteerde hij onder de naam City Art Rotterdam de tentoonstelling van Dik Bos.
Natuurlijk heb ik daarna nog even rondgezworven door het enorme en prachtige atelier van Chris!
De tentoonstelling is op donderdag en vrijdag te bezoeken tussen 15:00 en 19:00 uur.

https://www.facebook.com/pages/City-Art-Rotterdam/1477702442513090

Chris Ripken    

    

 

Jap Chae Noodles maken bij Het Zesde Geluk

17-01-2015

Het is de hoogste tijd voor een Koreaanse Jap Chae Noedle.
Zet een nieuwe lekkere maaltijd op tafel, de bereidingstijd is kort, je hoeft er niet voor doorgeleerd te hebben en alle ingredienten zijn te koop op de West-Kruiskade.

Aan de slag!

 

Read more ...

LSJ Medisch Projectbureau gaat op City Safari

16-01-2015

Ik ben er helemaal klaar voor, LSJ Medisch Projectbureau gaat op City Safari.
Start bij het Noorderlicht, een wandeling over de NDSMwerf, een bezoek aan de Russische parochie, een gesprek met een buurtvader in de Spaarndammerbuurt en lekker eten bij Freud.

Marina heeft koekjes gebakken

15-12-2014

Marina heeft koekjes gebakken omdat ik op bezoek kom. We zitten naast elkaar op de bank en buigen ons over Google Maps. De reis gaat naar Tsjetjenie, Gorki. Ze wijst aan waar ze woonde in het huis met haar schoonouders, waar ze woonde met haar man en vier kinderen, waar ze de rivier over ging om naar het ziekenhuis te gaan waar ze werkte als verpleegkundige. De oorlog maakt de stad kapot en maakt haar leven kapot. Haar man en zij hebben al drie jaar geen salaris uitbetaald gekregen. Als ze vertrekken verliezen ze de rechten op de gewerkte, niet uitbetaalde jaren. Ze wonen in een mooi appartement, dat na een aantal aanslagen niet meer te handhaven is, niet meer te beschermen is tegen inbrekers en andere oorlogsgekken. Ze stelen alles wat los en vast zit en poepen in de kamer. Marina besluit te vertrekken met haar vier kinderen. Niet zeker wetend wat enger is; blijven of weg gaan.

Na drie jaar ruilhandel op de markt van Gorki is een Nederlandse supermarkt een wonder. De vraag is hoe je winkelt in een supermarkt, hoe je een winkelkarretje kunt gebruiken en hoe je weet wat je moet betalen. De Russische minachting voor de Engelse taal zorgde voor een lesrooster met Russisch als enige taal. Goed kijken, met iemand meelopen die boodschappen gaat doen en bij de kassa meelezen op het scherm met de aanslagen van de cassiere.

De kinderen doen het goed, ze hebben gestudeerd, zijn aan het werk, de jongste is nu 17 en zit in het laatste jaar van het twee-talig VWO. Marina skypt met haar 2 kleinkinderen in Londen.

Marina heeft artrose. Haar zware bestaan is haar niet in de koude kleren gaan zitten.

We zitten op de bank. Rechts van ons staat een grote kast met een prachtig Tsjechisch servies. Iedereen kan altijd blijven eten. Als we lachen schatert de parkiet in de keuken mee.

Welkom in de wereld van iconen, matroesjka's en Gregoriaans gezang.

08-11-2014

Welkom in de wereld van iconen, matroesjka's en Gregoriaans gezang. Vandaag kennis gemaakt met Victor Lagodin van de Russisch-Orthodoxe Parochie vd Heilige Nikolaas van Myra. Victors ouders ontvluchtten de Sovjet-Unie en kwamen in Amsterdam terecht. Hij ging er naar de lagere school en alleen zijn blauwe ogen en zijn religie verraden zijn Russische achtergrond. De Rotterdamse aartspriester Grigori Krasnotsetov heeft de vader van Victor begraven.

 

 

 

Muktidatri, priesteres van Hare Krishna Amsterdam.

05-11-2014

Vandaag kennis gemaakt met Muktidatri, priesteres van Hare Krishna Amsterdam. Haar leeftijd belet haar om nog rond te reizen, dus ze vindt het geweldig dat er City Safari Reizigers bij haar op bezoek komen. Ook als je je niet bekeerd kan het veel blijheid geven als je mee komt chanten, vertelt ze. De mantra is eenvoudig: 'Hare Krishna, Hare Krishna, Krishna Krishna, Hare Hare, Hare Rama, Hare Rama, Rama Rama, Hare Hare.' De melodie is vrij.
Alsof ik bij mijn omaatje was, kreeg ik bij het weggaan wat te eten mee, wonderlijke balletjes met noten en komijn en een stuk cake. Mijn omaatje zei altijd: 'ik smeer nog even een rozijnenboterham met dik roomboter voor je, ik mag het niet meer eten van de dokter, maar dat is zo lekker.' Ook al griezelde ik ook als kind al van dikke lagen boter, verwend worden door je omaatje is het fijnste dat er bestaat. Mijn lach van oor tot oor was niet meer van mijn gezicht te branden.

Woningbouwcorporatie Woonstede

30-10-2014

Woningbouwcorporatie Woonstede zoekt zijn weg door Rotterdam met City Safari. Warme ontvangst in De Huiskamer op Het Centraal Station.

Amsterdam zet zijn deuren open

29-10-2014

Amsterdam zet zijn deuren open voor City Safari, van Marxistisch-Leninisten tot Moslims, van Freud tot vaders van de buurt.

Scoren in Amsterdam

24-10-2014

Mooie score van vandaag voor City Safari Amsterdam: een Poolse Supermarkt met blikjes Bonduelle met Pools etiket, een Marokkaanse Moskee in Noord, de Weggeefwinkel met de geweldige Mila die goede achtergrondverhalen heeft voor bij de Drie Decentralisaties; je hebt beleid en je hebt mensen, een chocoladefabriekje dat z'n chocola per zeilboot laat overkomen van ver, en een restaurant waar de bediening niet horend is maar doof, ik weet nu hoe ik in gebarentaal een kopje thee moet bestellen.

De jacht is geopend

14-10-2014

Op zoek naar de geheimen van het dagelijks leven in Amsterdam. Geen Rijksmuseum maar Amsterdam Roest, geen Marqt maar de Voedselbank, niet achter een gids aan met een paraplu maar met Mart struinen over zijn oude werkterrein; de NDSM-werf.

Erasmus University College gaat de stad in

11-04-2015

Het Erasmus University College http://www.facebook.com/ErasmusUniversityCollege wil de band tussen universiteit en stad versterken en wil dat haar mensen de weg weten in Rotterdam. Een goede manier om beide wensen in vervulling te laten gaan is om op City Safari te gaan. Vanuit het huis van Jos wierpen zij een blik op Katendrecht, zij spraken met straatkunstenaars, zij verkenden een wijk met een buurtagent, dronken thee met Fatima, maakten kennis met zwerfjongeren, gingen de straat op met dominee Kathinka, kregen een verticale rondleiding van Joe en ontmoetten mensen met allerlei soorten beperkingen behalve een artistieke, kregen een Afrikaans ritme in de vingers en genoten van de Pakistaanse keuken.

City Safari Amsterdam voor zaterdag compleet

02-04-2015

Starten met koffie in de IJkantine, mee met Martin over het NDSMterrein, hij heeft de elektriciteit aangelegd op tankers van 300 meter lang, dan genieten van shakshuka voor de lunch en vervolgens naar de 3D printer.

Voor City Safari op jacht in Amsterdam; NDSM heeft het!

31-03-2014

Studenten wonen er in containers, er wordt heel veel kunst gemaakt, je kunt er lekker eten, het is dichtbij de stad en toch ver weg. Tijd voor een mooie City Safari om dit gebied te ontdekken!

Mooie dag voor een Ontdekkingsreis door de grote stad

15-03-2014

Vandaag neemt een interniste afscheid van haar collega's. Op het programma staan een ontmoeting met iemand die in een Kubuswoningen woont, een goed gesprek in een Turkse moskee en een mooi verhaal van een Senegalese verhalenverteller. Maar eerst een lekkere lunch met zicht op De Rotterdam.

Dag vissies, dag bloemen, dag Nelis

 09-04-2010 11:39

Vanochtend is Nelis van 't Hof overleden.
Hij was samen met Mies jaren lang een prachtig bezoekadres van City Safari,
maar vooral een prachtig mens.

Krijtstreep doet urban jungle

 22-05-2009 14:50

Een oliemagnaat gaat op safari door zijn eigen stad. Weet hij nog wel wat er gaande is?
Een tocht langs een gastvrije vrouw met een levendige binnenplaats, een moskee en twee
werkloze moslima's.

Een artikel in HP / De Tijd van 22 mei 2009 van door Annemieke Vermeulen, foto's Jean-Pierre Jans

Heijplaat; daar kun je een vak leren

16-05-2009 17:44

Waar eens de duikboten voor Taiwan werden getekend en gemaakt ligt nu de RDM Campus. In een loods van 23.000 m² is op 9 februari 2009 de technische opleidingen van de Hogeschool Rotterdam gestart. Op 2 maart nam het Albeda College haar intrek. Daarnaast komt er ruim 12.000 m² beschikbaar voor bedrijven die een kennisrelatie willen aangaan met de onderwijsinstellingen, ook Wubbo Ockels zal van de partij zijn.

Evert van der Schee neemt Marieke en mij en de ouders van Wies mee naar de RDM Campus op Heijplaat. Als er ergens docenten zijn die met hart en ziel werken aan de toekomst van jongeren is het hier. Als je niet zo'n groot snappertje hebt maak je laskragen, maar er zijn ook jongens de laatste hand aan het leggen aan de ampelman. Een instrument dat zorgt voor een stevige stabiele werkplek midden op zee, zo wordt het beter mogelijk om op zee bijvoorbeeld aan een booreiland te werken. Voor iedereen is plaats, iedereen heeft een talent.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Dag Wies

29-01-2009 14:18

Op 28 januari fietste Wies van de wereld af.
Dag mooie, lieve, stoere, rooie.

Wies op tostidag

City Safari: ‘Sterke vrouwen van het Koninkrijk

 14-10-2008 23:24

"Sterke vrouwen voor een nieuwe sterke generatie".

Onder dit motto zetten 14 vrouwelijke (oud)bestuurders uit alle delen van het Koninkrijk zich in voor een betere toekomst voor vrouwen en jongeren. In het kader van dit initiatief heeft City Safari in opdracht van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties op dinsdag 7 oktober 2008 een werkbezoek georganiseerd. Aan het werkbezoek namen onder andere de minister president van de Nederlandse Antillen mw. Emily de Jong- Elhage en staatssecretaris mw. Ank Bijleveld deel.

Het doel van de Antilliaanse Safari was een kennismaking met de Rotterdams Antilliaanse (sterke) vrouwen en jeugd. Er werden huisbezoeken afgelegd, stichtingen en projecten bezocht en natuurlijk mochten een home made lunch en diner niet ontbreken. 
De dag begon bij vrouwenvereniging en zelforganisatie ‘Fuerte’ (sterk), alwaar burgemeester Opstelten de (oud) bestuurders welkom kwam heten. De dames van Fuerte hadden de lunch bereid die bestond uit diverse salades, vis, johnny cake en fruit. Suzie Bergland vertelde nog iets over de dames van Fuerte waar de persoonlijke ontwikkeling centraal staat en de ouderen vereniging waar het doorbreken van het sociale isolement een belangrijk aspect is. 
Na de uitleg van City Safari gingen de dames in groepjes op pad. Zij bezochten diverse sterke vrouwen thuis in verschillende wijken; Maggie en Erna in Katendrecht, Gretha in Oud Charlois, Vanessa op het Noordereiland, Ilona in Hillesluis en Hazel in de Tarwewijk. Ook werden er projecten bezocht die met meervoudige hulpvragen van gezinnen of jongeren te maken hebben zoals Eksito en Proksimo. Een bezoek aan een vrouwenstudio en studentenvereniging mochten daarnaast niet ontbreken in het programma. 
Na deze gastvrije, inspirerende, informatieve en soms emotionele bezoeken was het tijd voor het diner in de Victory Outreach kerk in de Tarwewijk. Pastor Jerry Mendeszoon, zelf opgegroeid op Curaçao is daar voorganger. Een groot deel van de gemeenschap van de kerk is Antilliaans/ Arubaans. Voor de jongeren uit de wijk zijn er vanuit de kerk brassbands opgezet om ze een zinvolle dagbesteding te bieden naast hun werk of opleiding. Daarnaast vangen zij in de ‘homes’ verslaafden op. De Antilliaanse dames van de kerk hadden als voorgerecht heerlijke soep, pastei, kaasballetjes en johnny cake bereid en als dessert onder andere ananas- en chocolade taart. De catering voor het hoofdgerecht kwam van Mazinga, een restaurantje uit Schiedam van Lynette Leerdam die tevens voorzitter is van de stichting Friends of Statia. Het hoofdgerecht bestond onder andere uit aardappelsalade, geitenvlees, kip, gebakken banaan, salade, rijst met bonen enz. Tijdens het diner heeft stadsmarinier Jan de Kloet een presentatie gegeven waarna Sandra Kooij (Antillianen regisseur) iets heeft verteld over de (voorlichtings-)film Biba Biba, waar de trailer van is vertoond. 
De brassbands van Victory Outreach zorgden na het dessert voor een spectaculaire muzikale afsluiting. Het einde van een zeer geslaagde dag!

Aan de Antilliaanse Safari namen onder andere de volgende sterke vrouwen deel: 
• Ank Bijleveld-Schouten, staatssecretaris van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties 
• Emily de Jongh-Elhage, minister-president Nederlandse Antillen 
• Ersilia de Lannooy, minister van Financiën Nederlandse Antillen 
• Akilah Levenstone, oppositieleidster Saba 
• Maria Liberia-Peters, voormalig minister-president Nederlandse Antillen 
• Marisol Lopez-Tromp, minister van Onderwijs Aruba 
• Maritza Silberie, gedeputeerde Onderwijs Bonaire 
• Nora Sneek-Gibbs, voormalig staatssecretaris Staatkundige 
Structuur Nederlandse Antillen 
• Sarah Wescot-Williams, gedeputeerde Constitutionele Zaken en Onderwijs Sint-Maarten 
• Zita Jesus-Leito, gedeputeerde Constitutionele Zaken Curaçao

 


Foto's Ramsay Soemanta  

Op jacht naar nieuwe bezoekadressen voor City Safari

16-07-2008 21:38

Vandaag reisden we af naar Spangen.
En de score was:
- een ontmoetingscentrum op een hoekie: ’t Hoekie
- een workshop versterkende Chinese soep maken bij Holyu
- een nieuwe leraar tai chi en qi gong 
- 2 nieuwe wintiwinkels
- heel erg lekkere mercimek bij Karavanseray
- een winkel in in-en uitheemse kruiden, advies in therapieën en behandelingen, helaas niet open vandaag
- veel Hindoestaanse dvd's en cd's
- De Kunstsuper
- Narjiss; keilekkere Marokkaanse koekjes


VNO-NCW: Vakantiebestemming Rotterdam

13-06-2008 23:40

Reisverslag van Cees Pille VNO-NCW Rotterdam.
In de periode dat mensen praten over hun zomerbestemming, gingen wij op reis door Rotterdam. VNO-NCW Rotterdam is een groep ondernemers die maandelijks bijeen komt. Samen met Marjolijn en Marieke hadden we een speciale City Safari georganiseerd met als thema’s etnisch ondernemerschap en jongeren. Na een korte uitleg vertrokken we in groepen van vijf mensen per tram door de stad.
Een groepje bezocht Khadija Mode, een winkel aan de Zwartjanstraat waar een Marokkaanse ondernemer al jarenlang met succes haar bedrijf draait. Zij verkoopt prachtige Marokkaanse feestkleding en allerlei exotische snuisterijen. Ook werd pension Maaszicht aangedaan. In dit oude klooster krijgen probleemjongeren een dak boven hun hoofd en goed te eten. “Dit zijn plekken waar ik normaal niet kom”, zei een ondernemer, terwijl hij al zijn hele leven in de stad woont. Voor sommige deelnemers was de strippenkaart al een ervaring op zich. Bij Stichting Pluspunt, een daklozen werkproject, werden keiharde zaken gedaan. Een van de leden van VNO-NCW Rotterdam kocht een fiets na een flinke onderhandeling. Een andere groep bezocht glasstudio Remi, een bedrijf waar prachtig glaswerk wordt gemaakt. 
De City Safari was voor het hele reisgezelschap een geweldige ervaring. Veel bedrijfsleven werkt in hoge kantoren in de stad, maar leert de stad eigenlijk te weinig kennen. Een City Safari is heel nuttig om de stad eens door een andere bril te bekijken. Het geeft inspiratie, want de stad is meer dan grote torens. Nuttig dus, maar ook vooral heel leuk! Je leert elkaar ook beter kennen als je samen op reis bent. Voor een vereniging is binding tussen leden erg belangrijk. Een City Safari is een prachtig middel om de onderlinge banden te verbeteren. Zeker als je de vakantie afsluit met een lekker biertje. 

 

 

Liverpool Culturele Hoofdstad van Europa

 04-05-2008 18:27

Liverpool is culturele hoofdstad. 
Mijn gedachten gaan terug naar Rotterdam culturele hoofdstad 2001. 
Naar de belofte en de uitkomst. Rotterdam is vele steden; Italo Calvino.
Op het raam van de Somalische Vereniging in Granby Street Toxteth is een grote sticker van culturele hoofdstad geplakt. De mannen binnen hebben geen idee waarom die sticker daar zit, en hebben ook geen enkele band met culturele hoofdstad.

The Intercultural City

04-05-2008 18:38

The Intercultural Cities Conference will look at migration, diversity and urban life in a fresh way. The conference will not only provide an opportunity for International city leaders and experts to look at how different cultures can live together but how mixing can be turned to economic, social and cultural advantage. New thinking is needed on how diverse communities can co-operate in productive harmony instead of leading parallel or antagonistic lives. 
The three day programme, mainly taking place at St George's Hall, will feature political leaders, policy makers and practitioners from major cities, including London, Madrid, Berlin, Lyon, Stuttgart, Rotterdam, Turin, Naples, Istanbul, Bremen, Marseilles, Gdansk, Leicester, Manchester and Liverpool who will be sharing their experiences and provide real examples of how being intercultural can bring social, cultural and economic advantages.

http://inter.culture.info/icc

City Safari Pecha Kucha in Liverpool

04-05-2008 17:25

What is a Pecha Kucha. City Safari has experienced it!

The idea behind Pecha Kucha is to keep presentations concise, the interest level up and to have many presenters sharing their ideas within the course of one night. Therefore the 20x20 Pecha Kucha format was created: each presenter is allowed a slideshow of 20 images, each shown for 20 seconds. This results in a total presentation time of 6 minutes 40 seconds on a stage before the next presenter is up.

 

In the year 1609 a puritan religious sect fled from England and settled in the tolerant Amsterdam and later in Leiden. It was the Golden Age in Holland that was triggered by a big influx of religious refugees from all over Europe. It was also towards the end of the liberation war against the Spanish occupiers which lasted 80 years and was really a religious guerrilla war between Protestants and Catholics


It taught the Dutch that you cannot win a civil war. The tolerance that the Dutch are sometimes praised for, was not a virtue. The victors in that civil war realised that peace and prosperity were possible only if they would tolerate the things they despised. 

Even today, tolerance in Holland means that the people in Rotterdam despise the people in the Bible Belt for not vaccinating their infants, and they in turn, despise the nudity in the Dance Parade in Rotterdam, but they both know they can retain their freedom only if they tolerate the wrongs of the other.

 

In the year 1620 the religious sect known as the Pilgrims set sail for America. Their sons and daughters were attracted too much by the individual freedom that came with the concept of tolerance. In America the sect would have the freedom to be unfree within their own community. 


The Pilgrims that stayed behind, assimilated and their heritage is now an anecdote. Holland has had a constant stream of immigrants into the cities for 400 years and generation after generation has assimilated. 

Those who stayed have enriched the urban culture with food, music, dance, language, but they have always assimilated into the urban culture that they helped create. And those who clung to tradition have always chosen to move on. Today’s minorities will dissipate too. Not as a result of government policy but as a result of the dynamics of urban culture.


The free individual is the norm in the city. Assimilating into urban culture means shedding all aspects of your own culture and traditions that stand in the way of functioning as a responsible free individual.

In rural, and especially in tribal cultures and traditions, the individual is often subservient to the group. For people who choose to break free from rural restrictions and move to the city, assimilation is easy.

But the many who came to work, with no education, with no intention to change, with no option to repatriate... they have in fact become imprisoned in the city. Their struggle causes the frictions between the free and the unfree. That friction is part of the urban culture and of the urban fabric.


There is no reason to celebrate this friction, but there are many reasons to experience it. Neither denying or condemning it helps.

City Safari is not about celebrating diversity, but about understanding the city. City Safari gives people the opportunity to enter into the urban fabric, to get acquainted with people’s daily life. No guide, no tour bus, no GPS, no funny bikes or caps, no headphones... 

A group of four or five persons are handed a program with three to five addresses where people are expecting them. In their homes, workshops, clubs, houses of worship. All they need is curiosity and respect. Over 300 participants in the poor parts of the city welcome visitors.

And it’s not just immigrants. It’s also the original inhabitants who learn to cope with all the changes. It’s drug addicts, selling the homeless magazine. It’s private initiatives of people who try to improve their own neighbourhood...

It’s the whole urban fabric and its interactions that needs to be experienced and understood before we can bring forward anything worthwhile in this conference.
The visitors broaden their horizon. They experience that there was never a reason to avoid certain streets and certain encounters.

Sharing that experience with their team, builds a spirit they take back to the workplace. They learn to appreciate people and ideas that they were never confronted with. Their new insight gives them a more realistic view of deprived areas of the city. And it’s fun!

The hosts get paid for receiving guests. The starting point for the idea for the City Safari was to stimulate the local economy of the poor parts of town. But money has always been a side issue. People like to receive guests from outside their daily life. The appreciation and respect they receive boosts their pride and self esteem. 

People are proud to be part of City Safari and every year they look forward to receive their visitors’rating. Every Safari is tailor made. The program for a group of police officers differs from the program for Members of Parliament. Whether it’s a group of 10 or 100, every group is split into teams of 4 or 5 with each their own program and an opportunity to exchange their experiences after the last visit.

The price of a Safari includes organisation and the fee for the hosts. There are no subsidies from the city or the government. At a base of 55 euros profits are marginal, but it pays two full time salaries and a bookkeeper.


Over 50.000 people have made a City Safari so far. I am looking forward to your ideas to expand and improve the concept. Last weekend, Kees and I visited Liverpool to prepare this presentation. I put together a Liverpool City Safari in the Somali community of Toxteth. We saw how the city is creating a ghost town by boarding up houses.

Have the planners really walked these streets and talked to the people who live there? Please join me this afternoon in the Market Place to get a taste of it and discuss this instrument to explore the intercultural city.

Toxteth - Liverpool

 04-05-2008 18:06

In voorbereiding op de conferentie in Liverpool reisden Kees en ik het weekend ervoor naar de stad van The Beatles en de stad You never walk alone.
De stad zelf wees de weg en een verkenning de wijk Toxteth volgde.
De conferentie krijgt subsidie van de stad Liverpool. Een van de subsidie-voorwaarden is het achterwege laten van Toxteth als onderwerp voor de conferentie.

Tijdens de conferentie krijg ik de kans om een City Safari naar Toxteth in beeld te brengen. Gewapend met een camera ga ik samen met Paresh en Bhasker Solanki op pad. De afsluiting van de conferentie wordt gevormd door de beelden uit Toxteth. De Somalische gemeenschap ontvangt ons hartelijk en de verhalen en de thee met kardemom komen op tafel. Op de vraag of we mogen filmen krijgen we helaas een nee. Uiteindelijk ontmoeten we Adam Kelwick, spokesman van de moskee in Toxteth en er volgt een goed interview.

Mijn boodschap aan de conferentie is dan ook:
loop over de straten waar je over praat
ga in gesprek met de mensen waarover je discussieert
drink de thee, eet de spaghetti, 
voel, luister, kijk
Zorg dat je er van bent.

City Safari op Heijplaat

14-11-2007 23:23

Stagiaire Wies ontdekt Heijplaat en maakt er een mooie City Safari van.

Eens het dorp van de RDM,
toen goed voor een hoge nominatie op de slooplijst
en nu een gebied voor nieuwe ontwikkelingen.

Wie je er tegen komt?
Evert van der Schee, bijvoorbeeld, hij weet alles van Heijplaat
of Frans Henneman, haar huis en tuin zijn al een kunstwerk op zich
of de barman van Courzand
of Nico de Verhalenman

10 jaar City Safari

24-09-2006 11:07

De City Safari bestaat 10 jaar
Toen ik tien jaar geleden City Safari BV inschreef bij de Kamer van Koophandel, was er niet veel meer dan een idee. Het idee dat je mensen kunt uitnodigen om een bezoek te brengen aan de oude wijken van Rotterdam, aan plaatsen waar je als buitenstaander zelf nooit zou komen, en dat je daar gastvrij ontvangen wordt. Het idee dat je bijdraagt aan de lokale economie van de oude wijken door mensen te verleiden om op die plekken geld uit te geven. Het idee dat zowel de bezoeker als de bezochte iets zou opsteken van het directe contact. Het idee dat de City Safari zou kunnen bijdragen aan meer begrip, respect, tolerantie, trots en eigenwaarde.
Nu tien jaar later blijkt het ook nog eens heel leuk te zijn om zo de grote stad te leren kennen en om bezoekers te ontvangen. Inmiddels zijn meer dan 30.000 mensen op bezoek geweest bij meer dan vierhonderd gastvrije adressen. En het was een genoegen om dat voor al die mensen te organiseren omdat wij, het team van City Safari, zo het dagelijks leven van de grote stad nog beter hebben leren kennen dan wie ook.

  

                

High Tea And Talk

28-05-2006 18:33

Elke laatste zondagmiddag van de maand, vanaf 15 uur, serveert de Artotheek thee en een talkshow. Talkshowhosts Miriam Reeders en Saskia de Feijter ondervragen per keer drie gasten uit (cultureel) Rotterdam over wat er nieuw is in de stad. Rotterdamse initiatieven en personen worden aan de tand gevoeld over hun bijdrage aan het culturele klimaat in Rotterdam. De thee staat klaar en de entree is gratis. In het decor van Flop & Uniek kan iedereen napraten, de tentoonstellingen bekijken en genieten van muzikale optredens.

http://www.highteatalk.nl/

Vandaag was City Safari aan de beurt.

   

Mohamed Akashar heeft een kleinzoon

26-05-2006 22:42

Vandaag wordt de geboorte van dit kleinkind gevierd met kip, koekjes en couscous. En morgen eten de mannen een schaap.